Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Speelgoedwinkels ToyChamp en de Deense meubelketen Jysk nemen elf Fun-winkels over

De speelgoedwinkel Fun verkeerde al langer in moeilijkheden en werd vorige week vrijdag officieel failliet verklaard. De keten was sinds 2018 in handen van Sogesma, de Waalse groep boven winkelketen Trafic, en stelde meer dan 200 mensen tewerk. Het personeel werd tot maandag uitbetaald met onder meer de opbrengst van de uitverkoop.

Speelgoedwinkels ToyChamp en Dreamland en de Deense meubelketen Jysk dienden vorige week samen een bod in op 11 van de 27 Fun-winkels. Jysk laat in een persbericht weten dat ze 2 winkels overneemt, en volgens Retail Detail neemt ToyChamp 9 winkels over.

Die laatste zullen actief blijven in dezelfde branche, verzekert het ToyChamp. De speelgoedwinkel verwierf in april vorig jaar nog 75 procent van de aandelen van Dreamland en wil met deze overname haar voetafdruk in Vlaanderen vergroten. De drie Fun-winkels in Mechelen, Roeselare en Veurne worden omgebouwd tot Dreamland-winkels. De overige zes worden ToyChamp-winkels. Daarbij zou de retailer streven naar “een maximaal behoud van de tewerkstelling”.

Op termijn 125 winkels

De Deense woonwinkelketen Jysk neemt twee Fun-winkels over, een in Ieper en een in Lier. De retailer neemt ook de arbeidscontracten over en nodigt andere Fun-medewerkers uit om te solliciteren bij de Deense retailer. “We gaan meteen in gesprek met hen om te kijken welke functie bij ze past. We willen koste wat kost voorkomen dat er mensen onnodig op straat komen te staan”, zegt country director Frank Christant. Jysk telt momenteel 57 winkels in België en de ambitie is om dat aantal zo snel mogelijk te verdubbelen. “Met de overname kunnen we onze uitbreiding versnellen. We zien in België op termijn ruimte voor zeker 125 winkels.”

De vestigingen in Lier en Ieper worden de komende maanden verbouwd en ingericht volgens het concept van Jysk. De keten verwacht dat de winkels komende zomer hun deuren opnieuw zullen openen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn