U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Sofacompany lanceert cradle-to-cradle sofa

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

SOFACOMPANY lanceert de duurzame én betaalbare Wilson-zetel: een 3-zitszetel die het meest ambitieuze en verantwoordelijke design is van SOFACOMPANY. De Wilson is de eerste zetel van het bedrijf, die van binnenuit is ontworpen en met milieuvriendelijke materialen is geproduceerd. De sofa heeft uitgebreide tests van o.a. kussenvulling en textiel doorstaan, ​​voordat de uiteindelijke keuzen in leverancier, ontwerp en materiaal zijn gemaakt. Tijdens het proces zorgt SOFACOMPANY ervoor dat de zetel op de meest verantwoorde manier wordt gemaakt en toch betaalbaar blijft. Een ander doel was om ervoor te zorgen dat Wilson van een duurzame kwaliteit wordt geproduceerd.

‘Een zetel maken van afvalproducten en afval, zou onmogelijk zijn als je massaproductie maakt, tegelijkertijd zou de kwaliteit onstabiel zijn. We zijn erin geslaagd een zetel te produceren die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet, tegen een redelijke prijs en die bijdraagt ​​aan het minimaliseren van onze totale ecologische voetafdruk. Het laat zien dat we een lange weg hebben afgelegd op het gebied van milieuvriendelijke meubelproductie’’, aldus Head Of Design bij SOFACOMPANY, Line Nevers Krabbenhøft.

Geïnspireerd op de ‘laidback’ stijl van de jaren ’70 en op de huidige trend, waarbij in- en outdoor meubels meer en meer gelijkenissen vertonen, is dit tijdloze design dé klassieke sofa met een twist. Het frame van Wilson is gemaakt voor flat-pack transport en kan geheel zonder schroeven worden gemonteerd.

Deze duurzaamheidstopper heeft natuurlijke latex als vulmateriaal in de zetel, die bekend is van de productie van matrassen. De buitenste laag is SOFACOMPANY’s 100 procent hergebruikte Forest Mole-stof, die een linnenachtige look creëert, ook bekend van de CHILL- en Wilmar-zetels van het bedrijf. Het enige element dat niet duurzaam kan worden ingekocht, is de lak die het frame bedekt. Dit verlengt echter de levensduur van de zetel in vergelijking met bijvoorbeeld een zeepbehandeling, dus al met al is lak de milieuvriendelijkere oplossing.

Tot slot is er een rits in de buitenstof genaaid, zodat deze makkelijker te wassen is, waardoor de zetel er voor een langere tijd als nieuw uit blijft zien. Dit resulteert in een minder snelle behoefte aan een nieuwe zetel.

Over SOFACOMPANY

SOFACOMPANY is een Deens meubeldesignmerk en heeft het volledige productieproces in eigen handen. SOFACOMPANY heeft als missie om de meubelindustrie uit te dagen door hoogwaardige designzetels te leveren tegen eerlijke prijzen. SOFACOMPANY maakt sinds 2021 deel uit van Lars Larsen Group en heeft 20 showrooms in Europa en Scandinavië. De producten worden vervaardigd in de eigen fabriek van SOFACOMPANY en het bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een van de snelst groeiende Deense meubelmerken.

www.sofacompany.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn