U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Slaapspeciaalzaak De Nachtwacht krijgt make-over in ‘hart deco’-stijl

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Nachtwacht in Kortrijk doet haar reputatie van mooiste slaapspeciaalzaak van Vlaanderen alle eer aan. De winkel onderging een totale metamorfose die best omschreven kan worden als uiterst decoratief, met een warm hart voor elke bezoeker, en een snuifje art deco. “Hart deco”, zo noemen Mathilde en Victore Vermote – die samen met hun nonkel Kim Vanacker zaakvoerders zijn van De Nachtwacht – deze eigen stijl. De metamorfose is het resultaat van een bijzonder intense samenwerking met diverse experten inzake winkelbeleving en -inrichting.

Slaapwinkel in ‘hart deco’-stijl

Om die wens te realiseren werd beroep gedaan op retaildesigner Steven Bollé die over de unieke beleving waakte en tegelijk op zoek ging naar duurzame materialen die oud en nieuw perfect weten te verzoenen. Vandaar ook de art deco elementen die hier en daar te ontdekken zijn.

Steven Bollé: ‘We wilden een showroom creëren die een bepaalde weelderigheid uitstraalt zonder luxueus te zijn. De tentoongestelde bedden en het bedlinnen blijven immers de blikvangers. De inrichting en uitstraling dienen enkel om deze nog beter tot hun recht te laten komen. Daarom werd gekozen voor een tijdloze vormgeving in combinatie met nobele materialen, met daarover een lichte toets die je kan omschrijven als een subtiele herinterpretatie van Art Déco. Je vindt dat terug in de afgeronde onderste treden van de trap, in de toonbanken met het groen marmeren bovenblad, de verlichtingselementen in het centrale gedeelte, de combinatie van eik en messingkleurig metaalwerk … . Er werd ook over gewaakt dat het geheel een huiselijk warm gevoel uitstraalt. Vandaar de keuze voor natuurlijke materialen, neutrale tinten en kamerhoge gordijnen. Gedurfde vazen met zijden bloemencreaties zorgen dan weer voor een gebalanceerd kleuraccent.’

Dit alles werd over een uitgekiende winkelstructuur gegoten, waar je eerst via de ‘De Nachtwacht Boutique’ binnenstapt, waar het beddengoed nu veel beter tot zijn recht komt. Vervolgens ontdek je de bedden zelf, met centraal een inspirerende presentatie van de beste beddenmerken. Bij het binnenkomen merk je ook meteen de ‘Zachtste Kamer’ op, een knusse ruimte waar je een brede collectie aan kussens en donsdekens tot in de details kan ontdekken. Dit mag je letterlijk nemen: de toonbank met geïntegreerde lichtdisplay maakt het mogelijk de mate van vulling ook te zien in plaats van enkel te voelen.

De Zachtste Kamer

Uniek is ook de ‘Zachtste Kamer’, een realisatie van de lokale architecte Klaar Kindt van UpArt. Zij tekende een originele ruimte waar de zachtheid van de hoofdkussens en donsdekens volledig tot hun recht komen. ‘De opdracht was om in De Nachtwacht ‘De Zachtste Kamer’ onder te brengen, waar zachtheid troef is. De uitdaging lag er voor mij in om die zachtheid en cosiness te creëren in een deel van de slaapspeciaalzaak waar eigenlijk veel circulatie is en wat dus per definitie een drukke plek is.’

‘Het antwoord op de verschillende vraagstellingen vond ik in het gebruik van ronde en zachte vormen die niet enkel in vaste wanden uitgevoerd worden, maar ook in bewegende delen zoals gordijnen. De gordijnen zorgen voor een flexibele aanpassing van de ‘Zachtste Kamer’ in de slaapspeciaalzaak. Naargelang de seizoenen en de sfeer in de winkel kunnen ze gemakkelijk open en dicht gedaan worden zoals bij je thuis,’ vertelt Klaar Kindt.

Nieuwe uitstraling voorgevel

Ook de gevel kreeg een nieuw elan. Hiervoor kon De Nachtwacht rekenen op de medewerking van Designregio Kortrijk die een drietal designers uit de Rijselse metropool liet meedenken over een nieuwe uitstraling. De frisse en duurzame ideeën van de jonge designer Laura Bedénez wisten het team van De Nachtwacht het meest te bekoren. De houten lamellen werden gereinigd en duurzaam behandeld. Ook de lichtbakken en gevelramen kregen een nieuwe look.

Over De Nachtwacht

Binnen de slaapbranche geniet De Nachtwacht uit Kortrijk een bijzondere reputatie. Sinds de start in 1997 is de missie onveranderd: tot het uiterste gaan om voor elke klant het perfecte bed te vinden. Nergens vind je een aanbod dat zo verfijnd en uitgebalanceerd is dan in deze familiezaak. Je vindt hier met topmerken zoals Auping, Vispring, Swissflex, Magnitude, Verilin, Mirabel Slabbinck en Hästens je gading. De belangrijkste troef blijft zonder twijfel de deskundigheid en de klantvriendelijkheid van het De Nachtwacht team dat ondertussen uit negen slaapexperten bestaat. De persoonlijke aandacht voor de klant zorgt ervoor dat deze Kortrijkse slaapspeciaalzaak bezoekers ontvangt uit heel België en het noordelijke gedeelte van Frankrijk. De winkelinrichting is dan ook een belangrijk aandachtspunt. In 2013 veroverde De Nachtwacht de Retail Award voor de mooiste meubelwinkel van Vlaanderen.

https://denachtwacht.be/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn