U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Skovby wint Deense designprijs

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Skovby-stoel #827 sleepte recent een Deense design award in de wacht. In de categorie ‘Eetkamerstoelen’ van de Deense Designfavoriet 2023 won model #827, in de kleur mokka met papercord zitting. De Skovby-klassieker is tijdloos. Het ontwerp ziet er modern uit, met een vleugje mid-century modern. De geweven zitting  knipoogt naar de eenvoudige Shaker-stijl en biedt zacht zitcomfort. De gebogen rugleuning garandeert comfortabele ondersteuning.

De award komt op een goed moment voor het Deense designmerk. Dit jaar bestaat Skovby immers 90 jaar. Sinds 1933 staat het symbool voor eenvoud, functionaliteit en vakmanschap. Ook duurzaamheid was altijd al deel van de bedrijfsfilosofie. Tot op vandaag produceert Skovby alle meubilair lokaal, in de drie eigen fabrieken in Denemarken. Skovby gebruikt alleen hout uit duurzaam beheerde wouden en alle houtoverschotten worden opgewerkt. Het bedrijf investeert daarnaast in energie-efficiënte machines.

Skovby is nog steeds een familiebedrijf: de derde generatie is aan zet, met de broers Preben en Jørgen, die net als hun grootvader ambacht in de vingers hebben en die linken aan nieuwe moderne productiemogelijkheden. Goed om weten: door voortdurend jonge schrijnwerkers en stoffeerders op te leiden, blijft de expertise verzekerd voor de toekomst.

www.skovby.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn