U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Sixinch lanceert zelfontsmettende meubels

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Sixinch heeft Viroflex op de markt gebracht. Het gaat om een revolutionaire coating die meubels zelfontsmettend maakt en bovendien niet-toxisch is. Het Antwerpse designlabel, dat wereldleider in coatings is, heeft daarmee een unicum beet.

De Viroflex-coating doodt micro-organismen op een mechanische en dus niet-chemische manier. Het werkende bestanddeel zijn microscopisch kleine spikes die virussen, bacteriën of schimmels laten exploderen wanneer ze ermee in aanraking komen. De werking van de coating werd een jaar lang rigoureus getest in universitaire laboratoria en de resultaten spreken voor zich.

‘Tijdens deze tests brachten we de Viroflex-zetel in contact met Covid-19 en andere virussen. We kijken hoelang het duurt voor het virus wordt gedeactiveerd. Van zodra een virus of bacteriedeeltjes in contact komen met de coating, reageert die meteen. Na 30 minuten zijn de virusdeeltjes voor 60% vernietigd. En na een uur is dat zelfs 99,8%’, vertelt Christophe Leclercq van Lithcote, een Waals bedrijf dat de Viroflex-technologie mee ontwikkelde.

Met Viroflex wil Sixinch de gezondheidszorg wapenen in de strijd tegen Covid-19. ‘Op plaatsen waar veel mensen komen zoals in wachtzalen, ziekenhuizen, horecazaken enzovoort, is het belangrijk oppervlakken die worden aangeraakt schoon te houden. Virussen en bacteriën worden makkelijk overgedragen van de huid op meubels. Dankzij onze op maat gemaakte Viroflex-zetels moeten die oppervlakken niet telkens gedesinfecteerd worden. Dat doen de zetels gewoon zelf’, zegt Michel Sels, oprichter van Sixinch. De coating heeft bovendien een levenslange werking.

Meer info vind je op https://sixinch.eu/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn