U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Schramm vaart in de toekomst onder Spaanse vlag

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Duitse premium beddenfabrikant Schramm wordt overgenomen door de Spaanse Flex Bedding Group, waarvan het portfolio ook de luxemerken Vispring (VK) en Kluft (VS) omvat. De transactie omvat ook het hoofdkantoor van het bedrijf in Winnweiler, Rijnland-Palts, kondigde het bedrijf aan.

Schramm, opgericht in 1923, is eigendom van de oprichtersfamilie en is een internationaal erkend merk voor de productie en distributie van handgemaakte matrassen gemaakt van natuurlijke materialen. Het bedrijf heeft ongeveer 185 mensen in dienst en verwacht een omzet van EUR 30 miljoen in 2022.

‘De overname van Schramm past perfect in onze bedrijfsontwikkelingsstrategie en stelt ons in staat om onze positie in het premiumsegment te versterken, waar we een wereldleider zijn en die volgend jaar goed zullen zijn voor 50% van onze omzet’, aldus Rafael González, Chief Executive Officer van Flex. ‘Daarnaast is Schramm een zeer aantrekkelijk bedrijf, zowel vanwege de winstgevendheid als vanwege het vermogen om te groeien en te innoveren.’ Martin Kaus, managing director van Schramm Werkstätten GmbH, voegt toe: ‘Met Flex hebben we een partner aan onze zijde die Schramm’s positionering als Duits premiummerk versterkt en de verdere ontwikkeling van het bedrijf stimuleert. De onafhankelijkheid van het merk en de focus op onze kernproducten blijven behouden.’

Momenteel genereert Flex 40% van zijn omzet in de premium business. Dit is van strategisch belang voor de groep, niet alleen vanwege de winstgevendheid, maar ook omdat de luxemarkt degene is met het grootste groeipotentieel en de grootste veerkracht tegen economische ups en downs, benadrukt Flex.

https://www.schramm-werkstaetten.com/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn