U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Salone del Mobile in Milaan vindt plaats 5 tot 10 september 2021

Vanaf 1 januari 2021 treedt de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid, kortweg UPV, voor matrassen in werking. Voor de consumenten betekent dit dat zij vanaf 1 januari 2021 met hun oude matras gratis terechtkunnen op het recyclagepark, en dat ze bij de aankoop van een nieuwe matras een milieubijdrage zullen moeten betalen. Deze milieubijdrage dient om de ontmantelings- en verwerkingskosten van de afgedankte matrassen te financieren en is tevens bestemd voor onderzoek en ontwikkeling naar ecodesign van nieuwe matrassen.

De 60ste editie van de Salone del Mobile in Milaan zal gehouden worden van 5 tot 10 september 2021.Alle productcategorieën worden voor de eerste keer samengebracht, met inachtneming van veiligheidsmaatregelen vanwege de voortgaande pandemie.

De president van de Salone del Mobile, Claudio Luti, zegt daarover: ‘De Salone kunnen organiseren is een absolute prioriteit voor iedereen wiens leven draait om design. Wij zijn van mening dat het verplaatsen van de beurs naar september voldoende tijd zal geven om de aanhoudende fase van de pandemie te laten afnemen en dat dit een reëele kans biedt om design op mondiaal niveau een vliegende start te geven. We hebben allemaal de Salone in Milaan nodig. De afgelopen maanden hebben klanten en designers van over de hele wereld, en de internationale pers, ons constant gevraagd om de data voor deze editie te bevestigen. We zullen er zijn en we zullen nog aantrekkelijker en gemotiveerder zijn, net als de bedrijven die werken aan het ontwerpen en vervaardigen van de best mogelijke producten. Na deze lange periode van fysieke en sociale afstand op elk gebied, zouden we de Salone graag zien als een mogelijkheid voor daadwerkelijke ontmoeting en gesprekken en als een kans voor ons allemaal om ons enthousiasme te delen met een stad die bruist van nieuwe ideeën.’

https://www.salonemilano.it/en

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn