U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Sabine Marcelis gaat opnieuw in zee met Ikea

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De bekende Rotterdamse ontwerpster Sabine Marcelis gaat in zee met Ikea. Resultaat? De Varmblixt collectie: 20 betaalbare designproducten die de functie van licht in huis op een onverwachte manier verkennen. De Nederlandse lichtdesigner ontwierp voor deze collectie zowel sculpturale verlichtingsitems, glaswerk, koffietafeltjes en vloerkleden waarbij de warme kleuren en opvallende vormen kenmerkend zijn. Varmblixt wordt in februari gelanceerd. De 5 lampen blijven permanent verkrijgbaar, de overige producten zijn gelimiteerde editie.

Varmblixt betekent in het Zweeds warme bliksem. Zo wordt de invloed van licht in huis op een vernieuwende manier verkend in de vorm van sculpturale objecten, schaduwspellen en lichtreflecties. De grote hanglamp met gebogen vormen van mat wit glas trekt meteen de aandacht in elke ruimte. De ronde metalen wandlamp daarnaast creëert een interessant schaduweffect op de muur en de speelse ronde buizen zorgen dan weer voor bijzondere sfeerverlichting. De oranje lamp in de typerende donutvorm straalt een warme gloed uit en is zowel elegant aan de muur, in een open kast of als tafellamp. Voor alle lampen in de collectie geldt ook dat wanneer ze niet branden, het ook prachtige sculpturale objecten zijn die iedere ruimte karakter geven.

Sabine Marcelis: ‘Met deze nieuwe collectie wil ik mensen inspireren om de functie van licht in huis te herontdekken. Licht is bepalend voor de sfeer in een ruimte en met de Varmblixt collectie geef je jouw interieur een nieuwe, gedurfde en artistieke twist.’

Marcelis werkt graag met glas en dat is te zien in deze collectie. Het uitgangspunt in de ontwerpen zijn de speciale lichtinvallen door het glaswerk. De strakke drinkglazen van helder glas vragen om kleurrijke drankjes. Hapjes serveer je op de serveerschalen in de typerende donutvorm, met deksel in muntgroen of oranje. De cilindervormige vaas verrast dan weer met een witte bol op de bodem. Niet alleen speelt het design zo met schaduw, de bol houdt ook de bloemen op hun plaats in de vaas.

De twee tapijten uit de collectie zijn geïnspireerd op de kleuren van een zonsondergang en werden gemaakt van 100% handgeweven wol. Het grote tapijt loopt subtiel over van donkeroranje naar ambergeel, terwijl het kleinere formaat in degradé van donker naar lichtgeel transformeert. Het ontwerp van de tapijten geeft de indruk dat er twee tapijten over elkaar heen gedrapeerd zijn, wat de illusie wekt van diepte. De minimalistische bijzettafels in donkerrood en muntgroen steken mooi af tegen het tapijt waardoor ze  opvallende kleurencombinaties creëren.

OVER SABINE MARCELIS 

De Rotterdamse designer Sabine Marcelis (1985) is gefascineerd door de unieke eigenschappen van materialen en de effecten die deze materialen kunnen creëren. Ze studeerde industrieel ontwerp aan de Victoria University in Wellington en vervolgde haar studie aan de Design Academy Eindhoven, waar ze in 2011 afstudeerde. In haar ‘Studio Sabine Marcelis’ te Rotterdam werkt ze met producten, installaties en ruimtelijke ontwerpen en streeft ze ernaar magische ervaringen te creëren met haar innemende ontwerpen. Haar werk is onder meer gevierd op wereldwijde designfestivals. In 2020 werd ze uitgeroepen tot Wallpaper Designer of the Year en in 2021 en 2022 tot een van de top 100 creatieven van Architectural Digest. Het is niet de eerste keer dat Marcelis samenwerkt met Ikea: in 2021 ontwierp ze een grote wandlamp voor de Ikea Art Event 2021 collectie.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn