U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Ruim de helft van de Belgische bedrijven heeft te weinig personeel om al hun werk af te maken.

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf SD Worx. Daarmee ligt ons land boven het Europese gemiddelde, aldus Belga.

SD Worx voerde een onderzoek uit bij meer dan 16.000 werknemers en bijna vijfduizend hr-directeurs uit zestien verschillende Europese landen. Daarvan worstelt gemiddeld 43 procent met het aantrekken van nieuwe werknemers. In België is dat 56 procent. Bedrijven doen dan ook steeds vaker een beroep op selectiekantoren.

Daarbij komt nog dat 36% van de Belgische werkgevers moeite heeft met het bestaand personeel te behouden. Deze elementen leiden ertoe dat de helft van de ondernemingen het vereiste werk niet rond krijgt wegens te weinig personeel. In België gaat het om 54% van de werkgevers die aangeven dat ze niet over voldoende personeel beschikken.

Belgische werkgevers staan zeker niet afkerig tegenover intern vacatures in te vullen. Hoewel een derde extern talent verkiest, geeft 29% van de Belgische werkgevers ook aan dat ze liever hun interne krachten laten doorgroeien. Een van de oplossingen bestaat erin de persoonlijke ontwikkeling van werknemers te stimuleren dankzij opleidingen. Zes op de tien Belgische werknemers verwachten dat de organisatie helpt om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Hoewel het personeelstekort problemen veroorzaakt, gaat België er wel op vooruit. Een jaar geleden had volgens dezelfde studie nog 65 procent van de werkgevers moeite met aanwerving. Er zijn in 2023 namelijk minder vacatures dan het jaar ervoor. 2022 blijkt een piekjaar te zijn.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn