U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Royal Botania lanceert de Ostrea-stoel

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Royal Botania heeft voor een nieuw stoelontwerp beroep gedaan op Mathias De Ferm. De Antwerpse ontwerper  liet zich voor het design van de Ostrea-stoel inspireren op het silhouet van een oester (vandaar de naam ‘ostrea’, Latijn voor oester) en diens beloftevolle, geborgen binnenkant. Als twee schelpen openen zitting en rugleuning zich voor een comfortabele zitervaring, terwijl het vakkundig vormgegeven lijnenspel waakt over de goede smaak.

Vakmanschap als tool en doel

Het nieuwe outdoorseizoen kondigt zich bij het Belgische outdoorlabel aan in strepen. Lineaire speelsheid zit in het ontwerp van tafels, lounges, accessoires en natuurlijk ook stoelen. Met de Ostrea-stoel wil Royal Botania refereren aan de zachte glooiing van de oceaan en de schelpen erin.  Enkel ware ambacht kan het rollen, buigen en lassen van dergelijk stug materiaal tot een luchtige showstopper aan.

Organisch en ergonomisch

Om de organische vormen even natuurlijk en vriendelijk te laten aanvoelen als ze eruitzien, komt de Ostrea-stoel met twee verschillende kussenvarianten. Een los afgerond zitkussen voor wie het uitwaaieren van de rugleuning wil accentueren, of een groot kussen dat als volledige bekleding over de rug en zitting wordt gelegd en eraan bevestigd wordt. De naden in de stof benadrukken de ‘baleinen’ van het Ostrea-frame.

Over Royal Botania

Begin jaren 90 sprong Kris Van Puyvelde in het diepe met een concept van luxueuze tuinmeubelen uit Indonesië. Een verfijning die toen nog enkel binnenshuis bestond. Al snel werden eigen collecties met koninklijke klasse ontworpen: een combinatie van hoogstaande kwaliteit en vernieuwend design. Daarna volgden buitenverlichting, badkamermeubilair en naast teak ook meubelen in roestvrijstaal, aluminium en synthetische vezels. Ondertussen telt Royal Botania wereldwijd 800 medewerkers waarvan onder meer 50 in het hoofdkwartier in Antwerpen en 400 in de productiesite nabij Bangkok. Door die in-house-productie en het eigen designteam blijft Royal Botania heel dicht bij haar kernwaarden – esthetiek, ergonomie en engineering – en bouwde het wereldwijd een sterke reputatie op. Niet enkel qua design maar ook op ecologisch vlak zet Royal Botania de toon: meubelen worden uitsluitend vervaardigd uit teakhout dat volgens de ‘sustainable forest’ policy van WWF wordt beheerd. En in 2011 zette ze de Green Forest Plantation Co op en plantte in de drie jaar die daarop volgde meer dan 250.000 teakbomen.

www.royalbotania.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn