U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

RetourMatras vestigt zich in Limburg

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Made-In Limburg wist te melden dat het Nederlandse bedrijf RetourMatras zich gaat vestigen in Oudsbergen, Limburg, in de buurt van Veldeman Bedding (zie foto Velda). RetourMatras, een Nederlands initiatief, is gespecialiseerd in de recyclage van matrassen. Per jaar zullen in de nieuwe fabriek ruim 400.000 afgedankte matrassen gerecycleerd worden.

RetourMatras ontwikkelde een innovatieve technologie waarbij minstens 85 procent van het materiaal van een afgedankte matras behouden blijft voor hergebruik. Valerie Veldeman, bij Veldeman Bedding verantwoordelijk voor duurzaamheid, begeleidde hen in de zoektocht naar een vestiging in Limburg, allicht in Oudsbergen. Er zullen een twintigtal jobs gecreëerd worden. De nieuwe fabriek van RetourMatras krijgt een toelage van 1,9 miljoen euro van de Vlaamse overheid. Het is één van de zes bedrijven die investeren in innovatieve recyclagetechnieken en door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) worden ondersteund met in totaal 15 miljoen euro. Daarbij hoort ook Trinseo in Tessenderlo, dat een toelage van 3 miljoen euro krijgt voor een technologie waarmee PS-afval kan worden gerecycleerd.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn