Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Restoration Hardware opent winkel in Brussel

Hold your horses, want RH (voorheen Restoration Hardware) komt naar Brussel! Dit Amerikaans bedrijf voor woninginrichting met hoofdkantoor in Corte Madera, Californië, is een grote speler in de VS en heeft alle ogen gericht op Europa. 

RH verkoopt haar producten via haar eigen winkels, via de catalogus maar evengoed online. De eerste vestiging in België komt in Brussel, in het prestigieuze Hôtel Wittouck de Medem, aan de Waterloolaan 20-21. De officiële opening vindt plaats op 19 maart. Klanten zullen er diverse collecties van het merk kunnen zien en kopen: van RH Interiors en RH Contemporary tot RH Modern en de RH Outdoor lines. Typisch voor de Amerikaanse speler is dat ze altijd openen op unieke locaties – in dit geval een fantastisch herenhuis- en hun eigen collecties toetsen aan artistieke installaties, waardoor het exclusieve karakter van de eigen lijn ook vergroot.

Even wat geschiedenis: Stephen Gordon startte Restoration Hardware in het oorspronkelijke hoofdkantoor in Eureka, Californië in 1981. Een paar jaar eerder restaureerde hij een Victoriaans huis en ontdekte dat er geen betaalbare ijzerwaren en armaturen van hoge kwaliteit verkrijgbaar waren.  Dus ging hij zelf op zoek en begon eigen collecties te maken. Het bedrijf breidde zich langzaam uit in Noord-Californië en Boston voordat het extern kapitaal van Cardinal Investments aantrok, waardoor het zijn expansie kon versnellen. Het bedrijf had 47 winkels toen het in 1998 naar de beurs ging en eindigde het jaar met meer dan 65 winkels. Daarna breidde het uit tot meer dan 100 winkels in 31 staten, met een netto-omzet van $369,5 miljoen in 2001. In 2001 stapte Gary Friedman van Williams-Sonoma, Inc. over naar het bedrijf als CEO. 

In 2005 verliet Gordon het bedrijf om CEO te worden van Robert Redford’s Sundance Catalog Company. In juni 2008 stapte Catterton Partners in het bedrijf met kapitaal. Catterton nam Restoration Holdings privé op 18 juni 2008. Dat jaar lanceerde het bedrijf ook zijn baby- en kinderlijn. In 2012 trok Restoration Hardware naar de beurs. In 2007 werd ongeveer 65% van de producten van het bedrijf buiten de VS gemaakt, vooral door contractfabrikanten in Zuid-China. In februari 2023 werd gemeld dat D1 Capital Partners 7,4% van RH bezit. 

Leuk detail: Het bedrijf is de grootste importeur van Belgisch linnen en Italiaans beddengoed in de Verenigde Staten. Misschien goed om weten: In 2012 werd het bedrijf beschuldigd van het kopiëren van de ontwerpen van andere bedrijven.

Meer over RH in onze volgende fysieke Meubihome

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn