Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Reorganisatie bij Miele: duizenden banen weg

Miele ziet zijn omzet dalen en reorganiseert nu de volledige productie. Dat zet 2.000 banen op de helling, zo meldt Möbelkultur.

Productie herschikt

Het is een 125e verjaardag in mineur voor de Duitse fabrikant van huishoudtoestellen: volgens lokale media is het bedrijf van plan om een tiende van het volledige personeelsbestand te schrappen. Het bedrijf heeft de herstructureringsplannen inmiddels bevestigd, maar wil nog geen cijfers plakken op het aantal ontslagen.

Miele gaat zijn productieproces helemaal evalueren, waarbij mogelijk ook meer productie naar het buitenland verschuift. Op dit moment worden nog veel toestellen in Duitsland zelf gemaakt. Verder zijn er fabrieken in landen als Tsjechië en Roemenië, en buiten Europa in China. Het premiummerk voorziet ook de opening van een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten.

Sterke omzetdaling

De omzet daalde in 2023 sterk, na een recordjaar 2022 waarin de omzet piekte op 5,43 miljard euro. Dat was toen goed voor een omzetstijging van 12,2%, maar die cijfers waren enigszins vertekend omdat in 2022 ook een groot aantal bestellingen uit de voorgaande periodes eindelijk geleverd werden. Door de coronapandemie en de daaropvolgende problemen in de mondiale toeleveringsketen was een achterstand ontstaan.

https://www.miele.be/nl/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn