U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Red Dot Award voor Duravit

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Duravit is in de prijzen gevallen. De twee complete badkamerseries D-Neo en White Tulip hebben de Red Dot Award 2022 voor productdesign ontvangen. ‘Alle producten die aan de wedstrijd meededen, werden bekroond’, zegt Stephan Tahy, CEO van Duravit AG. ‘Dit bevestigt het uitstekende ontwerpwerk van onze teams.’

In maart 2021 presenteerde Duravit voor het eerst de complete badkamerserie D-Neo ontworpen door de Belgische ontwerper Bertrand Lejoly aan het publiek. D-Neo maakt indruk met zijn lineaire, geometrische vormen en geeft met zijn aantrekkelijke instapprijs toegang tot Duravit aan nieuwe doelgroepen. De designserie als geheel en de kranen in het bijzonder ontvingen eerder de German Design Award.

In lijn met het D-Neo design hebben ook de D-Neo kranen een lineair, geometrisch design. De kenmerkende smalle, verticaal gepositioneerde handgreep loopt door de hele lijn. Duurzaamheid is hier aan de orde van de dag: bij de wastafelmengkranen met FreshStart-functie stroomt in eerste instantie alleen koud water in de middenstand. Er komt alleen heet water bij als je de hendel bewust naar links beweegt. De energie-intensieve bereiding van warm water is dus alleen beperkt tot situaties waarin het ook echt nodig is.

Met White Tulip heeft de Franse ontwerper Philippe Starck een holistische badkamercollectie gecreëerd. Van ligbaden, wastafels en meubels, tot toiletten en bidets, tot bijpassende spiegels en een compleet assortiment kranen – het ontwerp van alle componenten in de serie volgt het organische silhouet van een bloeiende tulp. Een bijzondere blikvanger is de als monoliet uitgevoerde vrijstaande keramische wastafel. Een consequent designelement van de kranen is de tulpvormige handgreep met fijn geslepen oppervlak, die de vorm aanneemt van de wastafels en ligbaden. 160 fijne, verticaal gegraveerde strepen verfijnen het beslag.

Voor wie de Red Dot Award niet kent? De prijs vindt zijn oorsprong in 1955 en bepaalt de beste producten van elk jaar. Onder het motto “Op zoek naar goed design en innovatie” beoordeelt een jury van ongeveer 50 personen de producten individueel en op basis van het origineel. De vakjury kent het internationaal erkende kwaliteitskeurmerk alleen toe aan producten die overtuigen door hun hoge designkwaliteit en voldoen aan andere strenge beoordelingscriteria. Ze omvatten de mate van innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid.

www.duravit.nl

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn