U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Recordaantal bezoekers EspritMeuble, duidelijke trends tekenen zich af

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

TRENDS IN 2022

Slimme oplossingen

Of het nu gaat om het maximaliseren van opbergruimte, ruimtebesparing of het voorkomen dat té veel producten moeten worden gekocht; de fabrikanten passen zich aan de behoeften van de consument aan die op zoek is naar comfort, design, modulariteit en functionaliteit.

Modulaire rekken, uitschuifbare bedden, opbergboxen, klaptafels en -stoelen en hoofdborden voor kleerkasten passeerden de revue.

Voor kleine ruimtes biedt Altacom bijvoorbeeld een compact TV-toestel  die ook een klaptafel en stoelen bevat. Célio onthulde een alles-in-één meubelstuk dat tegelijkertijd een bank, een echte klaptafel en meerdere opbergruimtes biedt.

Groene’ huishoudelijke apparaten

Sinds Esprit Cuisine in 2021 werd geïnstalleerd, heeft de beurs steeds meer merken van huishoudelijke apparatuur verwelkomd. Talrijke innovaties vergemakkelijken het dagelijks leven, verbeteren de prestaties en bieden de consument nogal wat extra’s. Dit houdt rechtstreeks verband met klimaatproblematiek, energiebesparing en duurzaamheid. Naast het uitrusten van fabrieken met zonnepanelen en het aankondigen van neutraliteit, zetten sommige merken in op anti-afval, zoals Electrolux of Liebherr met hun nieuwe AEG koelkasten, Grundig met zijn GR9900 oven, of kookplaten met geïntegreerde vacuümsystemen. Er zijn ook kookplaten met geïntegreerde afzuigsystemen van Bora, Novy of Elica die gebruikmaken van een conventionele afzuigkap die minder tijd kosten. De door de consument zo gewaardeerd energieklasse A is overal prominent te zien.

2de hands groeit

Last but not least: Ook het tweedehandscircuit is aan een opmars bezig in Frankrijk, bleek uit een studie van IPEA.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn