U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Que Onda Vos: de link tussen design en ambacht

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Fans van Belgische mode kennen allicht Hanne De Wyngaert. Ze studeerde aan de befaamde modeafdeling van de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten en lanceerde daarna haar modelabel Ti+Hann. Maar daar bleef het niet bij. De hang naar andere designproducten was groot. Tijdens een lange reis naar Guatemala voor een nieuw textielproject, Que Onda Vos, raakte Hanne in de ban van het ambacht dat zovele ‘artisanos’ daar in de vingers hebben. Ze weven dat het een lieve lust is, met draden en vezels die ze zelf natuurlijk kleuren. Het resultaat? Tapijten, plaids, kussens, stuk voor stuk zeer duurzaam geproduceerd. Hanne besliste in zee te gaan met deze ambachtsmensen en haar Que Onda Vos label volledig fair trade te maken. De producten worden in Momostenango en de buurt van het Atitlan-meer gerealiseerd.

Hanne: ‘De ambachtsmensen daar hebben een enorme kennis van wol, katoen, natuurlijk kleuren en diverse weeftechnieken. Meestal leven ze in arme gemeenschappen en is de jonge generatie geneigd om naar de steden te trekken en het ambacht te verlaten. Door samenwerking wil ik net hun ambacht eren, de traditie in stand houden. De prototypes en de technische implementatie is iets waar zij me bij helpen. Maar we leren van elkaar. Het is een dialoog. Met zeer veel respect.’

De Que Onda Vos creaties worden verkocht in mooie designwinkels, aan eerlijke prijzen.

www.queondavos.eu

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn