U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Peter Roose en Petra Mannaerts openen 55ste Ixina-winkel in Sint-Job (Brecht)

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Peter Roose (54) en Petra Mannaerts (50) hebben vandaag de deuren van de 55ste Ixina-winkel geopend in de Handelslei in Sint-Job. Deze franchisenemers uit Brecht maken daarmee een carrièreswitch, al is de keukensector hen niet echt vreemd, zo vertellen ze in Het Nieuwsblad.

Dat Ixina een winkel in Sint-Job opent, hebben we te danken aan de pandemie. Peter Roose was toen toe aan een nieuwe uitdaging. Als zelfstandig commercieel en development consultant reisde hij vaak naar het buitenland. ‘Door corona lag het reizen stil en ook de koffiesector waarin ik actief was, kampte met logistieke problemen. De oogst in koffielanden als Brazilië en Vietnam lagen ook lager’, legt Roose uit.

Hij wilde graag zelfstandig actief blijven. ‘Gezien ik in het verleden in bijberoep al keukens had verkocht, was een samenwerking met Ixina een logische stap.’ Hij neemt daarbij zijn echtgenote Petra Mannaerts op sleeptouw die kan bogen op tien jaar ervaring in de keukenbranche.

‘Bij verschillende keukenzaken kon je mij in de showroom vinden. De plannen en technische schema’s deed ik passen in de ruimtes en stond in voor de bestellingen’, vertelt ze. Daarna opende ze een schoonheidssalon die ze nu inruilt voor haar oude liefde.

Brede regio

Anderhalf jaar zijn Peter en Petra in de weer geweest om hun winkel van vierhonderd vierkante meter in Sint-Job met zestien Ixina-keukens uit te rusten. “Gelukkig konden we steunen op de sterke organisatiestructuur van Ixina.’

‘De keukens hebben standaardafmetingen, maar kan de klant naar eigen wens samenstellen. Deze heeft ruime keuze uit toestellen van heel wat merken waar Ixina mee samenwerkt, zoals AEG, Miele, Smeg, Siemens, Bosch, Electrolux en Novy’, somt Roose op.

Niet alleen particulieren zijn welkom bij Peter en Petra om hun keukendromen te verwezenlijken. Ook bouwbedrijven, architecten en ontwikkelaars kunnen hier terecht. In deze regio was er nog ruimte voor een extra verkooppunt.

Peter en Petra mikken op klanten uit de brede regio. ‘De Handelslei is een drukke verbindingsas tussen de Brugstraat en de E19. Heel wat verkeer uit de buurgemeenten passeert hier.’

Openingsweekend

Ixina is Belgisch marktleider in uitgeruste keukens, maar dat is niet de enige reden waarom Peter en Petra met Ixina in zee zijn gegaan. ‘De vervaardiging van de keukens gebeurt ook op een milieubewuste manier. Voor elke keuken die wordt geproduceerd, plant Ixina achttien bomen. Hiervoor vonden ze een partner in Kiem des Levens’, benadrukt Petra.

Het is de eerste keer dat het koppel samen professioneel aan de slag is. ‘We hebben elk duidelijk omlijnde taken en proberen werk en privé aan de keukentafel gescheiden te houden’, zeggen ze met een knipoog.

Ixina is de marktnummer in ingerichte keukens in België met een omzet van € 191.500 miljoen Eur,  21.200 gerealiseerde keukenprojecten wat neerkomt op meer dan 80 keukens per werkdag verkocht.

Sinds 6 juni is Isabelle Vermeir, voormalig CEO van Century 21 gestart als nieuwe Netwerk Directrice Ixina.

https://www.linkedin.com/in/isabelle-vermeir-b8b89697/?originalSubdomain=be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn