U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Patricia Urquiola ontwerpt collectie voor Weekend Max Mara

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Tijdens de modeweek van Milaan, die nu aan de gang is, pakte Max Mara voor haar Weekend-collectie uit met een unieke collab: niemand minder dan Patricia Urquiola. De architecte en designer noemt haar collectie Habito, uiteraard een knipoog naar haar vele ontwerpen in de design- en interieurwereld.

Urquiola wilde dat de presentatie gebeurde buiten het hoofdkwartier van Max Mara (waar zo’n voorstelling normaal plaats vindt) maar eerder in een plek die haar zou liggen. Dus werd de voorstelling gehouden bij CC-Tapis, bekend in de wereld van de handgemaakte tapijten, zowel voor residential als voor contractmarkt. Tussen door haar ontworpen tapijten stelde ze de Weekend Max Mara lijn voor. Urquiola heeft alvast niet op een kleurtje gekeken, in een collectie die duidelijk haar dna reflecteert. ‘Dit is mijn context’, zei ze aan de aanwezige journalisten ‘en ik wil erop wijzen dat verschillende sectoren kunnen, mogen en zelfs moeten overlappen. Kwestie van gedachtengoed uit te breiden. En nieuwe ideeën aangereikt te krijgen.’

De collectie was erg kleurrijk, met accenten van purper, blauw en groen, en mixte texturen met grafische patronen. Ze nam als basis voor een jas een cocon-achtige mantel uit de archieven die ze herinterpreteerde (en lekker wijd liet). ‘Ik hou niet van strak’, voegde ze toe.

De collectie komt in juli in de Max Mara winkels.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn