U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Papieren folder bereikt nog steeds 9 op 10 consumenten

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Uit onderzoek in opdracht van BD myShopi blijkt dat negen op de tien Belgen reclamefolders lezen of doorbladeren. De populairste folders zijn die van de supermarkten.

Populairste reclamemedium

Ondanks de opkomst van digitale alternatieven blijft de papieren folder het meeste geliefde reclamemedium. Dat blijkt uit een bevraging van BD myShopi in samenwerking met marktonderzoeker Profacts. Een folder bereikt gemiddeld 4,5 miljoen Belgische brievenbussen en wordt gemiddeld door twee personen per huishouden gelezen. De folder scoort bovendien goed bij alle bevolkingsgroepen en leeftijden.

Consumenten lezen de folders in de eerste plaats omdat ze op zoek zijn naar speciale aanbiedingen, stelt algemeen directeur Leen Dehantschutter van BD myShopi. Ze vormen bovendien een handig hulpmiddel om prijzen te vergelijken of om nieuwe producten te leren kennen. ‘Bijna de helft van de consumenten geeft tevens aan folders te lezen ter ontspanning’, zegt Dehantschutter. ‘Gemiddeld spendeert de Belg per week maar liefst 18 minuten aan het lezen van folders.’

Niet storend

Consumenten verkiezen de papieren folder nog steeds boven andere vormen van reclame. Wanneer ze gedwongen worden een keuze te maken, duidt ongeveer 40% de folder aan als favoriet. E-mail (17%) en televisiereclame (14%) zijn duidelijk minder populair. ”Het niet-intrusieve karakter van het medium folder speelt hier zeker een rol’, zegt Dehantschutter. ‘De folder valt bij de consument in de brievenbus en de consument bepaalt zélf wanneer hij deze folder doorbladert en hoe vaak hij of zij dit doet.’

Supermarktfolders worden het vaakst gelezen of doorbladerd. 86% van de Belgen die een boodschappenlijstje maakt, laat zich hiervoor leiden door een of meer reclamefolders. Daarnaast blijven de folders over mode, tuin en dier, meubelen en doe-het-zelf erg populair.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn