U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Oudste weverij van België doet derde overname in 6 maanden

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Calcutta Home Fashion Group (Gent) neemt 100% van de aandelen van AG TEX NV over van de broers Allain en Stephan Verschuere. Alle 12 personeelsleden worden overgenomen. De productie stijgt zo met ruim 1 miljoen meter per jaar en verhuist in de volgende 6 maanden integraal naar het 5,5 ha industriële complex van Calcutta Home Fashion Group te Mariakerke.

Geschiedenis AG TEX

AG TEX werd in 1997 opgericht door Antoon Huysentruyt en Allain Verschuere in Waregem. Vanuit een oorspronkelijke focus op de productie van gordijnstoffen voor de Nederlandse markt groeide AG TEX gestaag verder en verschoof de focus naar geweven meubelstoffen. Het bedrijf exposeerde in 1999 voor het eerst op de Heimtextil-beurs in Frankfurt, op Scoperta en Heimtex. Door wereldwijd nieuwe klanten aan te trekken groeide het gestaag door. Ook door de overname van de volledige chenille-collectie van DHE Fabric in 2002 verdubbelde het bedrijf haar omzet.

In 2002 ging Antoon Huysentruyt met pensioen en verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Waregem waar de productie zich tot de dag van vandaag nog steeds bevindt. AG TEX was tot op heden in handen van Allain en Stephan Verschuere. Zij zullen de verhuis en integratie in de Calcutta Home Fashion Group mee begeleiden. Christof Vermeersch neemt de fakkel over van beide broers als CEO van AG TEX.

Versterkte marktpositie

Met deze overname voegt Calcutta bijna 7 miljoen EUR toe aan haar groepsomzet en versterkt substantieel haar positie en marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk. Bij Annabel-Calcutta ligt een ambitieus plan op tafel om het huidig productaanbod van AG TEX alsook haar geografische afzetmarkten versneld uit te breiden. AG TEX is een wereldwijd bekende en gerespecteerde industriële merknaam onder editeurs, architecten en interieurontwerpers.

www.calcutta-interiors.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn