U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Ode aan Taika voor 15 jaar Iittala

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Een van Iittala’s meest kenmerkende en geliefde collecties, Taika, ontworpen door Klaus Haapaniemi, viert haar 15e verjaardag in 2022. De magische wereld van Taika heeft mensen over de hele wereld betoverd met haar folkloristische en mystieke patronen van Haapaniemi, gecombineerd met gestroomlijnde vormen van de items ontworpen door Heikki Orvola, sinds de lancering in 2007. Nu heeft Haapaniemi een nieuw, gelimiteerd, donker patroon vol sfeer ontworpen om de mijlpaal van 15 jaar te markeren.

‘Het verhaal achter het patroon is een bepaald landschap dat ik als kind zag, met kraanvogels die in een moeras stonden en koeienlelies die ronddreven. De sterke kleuren bleven leven in mijn herinneringen.’ Het citaat van ontwerper en kunstenaar Klaus Haapaniemi over de limited edition illustratie die hij maakte voor Iittala’s geliefde Taika-serie brengt je onmiddellijk naar een stil, schemerig moment ergens in Scandinavië. In de illustratie creëren de sierlijke lijnen van de kraanvogels samen met de kleuren en vormen van de omringende natuur een kalme en inspirerende sfeer. De diepzwarte achtergrondkleur doet de figuren opvallen en versterkt hun uitstraling.

De nieuwe illustratie zal te zien zijn in een mok, decoratieve minimokken en in multifunctionele opbergdozen. De seizoensartikelen zullen gedurende een beperkte tijd beschikbaar zijn, van augustus 2022 tot augustus 2023.

De Taika (Fins voor magie) serie, ontworpen door Klaus Haapaniemi voor Iittala in 2007, heeft zich gevestigd als een van Iittala’s meest geliefde series over de hele wereld. De zeer kenmerkende illustraties van de serie vertellen verhalen die de verbeelding meenemen naar de geheimen van de wilde Noordse natuur en Finse folklore. De rijke stijl van Haapaniemi’s illustraties in combinatie met de gestroomlijnde en vereenvoudigde vormen van de artikelen van de collectie, ontworpen door een andere Finse ontwerper, Heikki Orvola, zorgen voor een tijdloze en fascinerende collectie.

Taika was meteen na de lancering een succes en heeft sindsdien een toegewijd publiek van verzamelaars en ook nieuwe fans gevonden. Haapaniemi heeft gezegd dat hij met Taika een rijke collectie producten wilde creëren met een sterke Nordic esthetiek die speelse en mystieke dimensies combineert. De veelzijdige stukken van de collectie werken samen om een rijke tafelsetting te creëren of kunnen worden gebruikt om interesse en gelaagdheid te brengen in een setting in combinatie met Iittala’s unikleurige items uit andere series, zoals Teema.

In de loop der jaren is de Taika collectie gegroeid van keramiek naar glazen en textiel, en naar het decoreren van verschillende ruimtes in huis. Taika handdoeken en bedlinnen zijn enkele van de nieuwste toevoegingen aan de permanente Taika collectie van de laatste jaren.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn