U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Occhio verrast met Mito Gioia

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Is het een sculptuur of een fascinerend armatuur? Met mito gioia schrijft Occhio opnieuw designgeschiedenis. Het innoverende design zorgt ervoor dat de armaturen soepel kunnen bewegen en dat het licht eenvoudige te sturen is. Een magische ervaring.

Occhio heeft zijn nieuwe Mito gioia-armatuurserie equilibrio genoemd, Italiaans voor “balans”. Gioia equilibrio is een sculptuur die is gemaakt om de bureaus of luxe kantoren te verrijken. Het sculpturale ontwerp spreekt voor zich: elke nieuwe positie verrijkt een eindeloze reeks spannende vormen. De verfijnde materialen en kenmerkende vormen van de armatuur zijn een onmiskenbaar onderdeel van de succesvolle Mito-serie. De kop van gioia equilibrio is volledig vrij om te bewegen zonder beperking. Maar daar houdt de flexibiliteit niet op: de hele armatuur kan in elke richting worden gedraaid en vrij naar boven en naar beneden worden bewogen. Dankzij de twee in elkaar grijpende armen van de armatuur en de asymmetrische lichtopbrengst met een straal tot 180 centimeter schijn het licht altijd precies daar waar het nodig is. Door de hoogte van de armatuur aan te passen, kan men licht creëren dat dichtbij en gefocust is of juist ver weg en vervaagd. Dit armatuur is een mechanisch meesterwerk. Het complexe mechanisme achter deze intrigerende dynamiek blijft verborgen: er zijn geen schroeven en geen kabels zichtbaar.

Een simpele handbeweging aan de kop van de armatuur is alles wat je nodig hebt om het krachtige licht van Mito gioia intuïtief in of uit te schakelen of om het licht naar boven of beneden te richten. Één gebaar is alles wat nodig is om de lichtkleur aan te passen, van een warme kleurtemperatuur tot een koel, stimulerend licht om te werken. Met de functie ‘focus light’ kun je het licht van Mito gioia op een bepaald gebied richten, ideaal om ‘s avonds ontspannen te lezen of te werken. Dankzij de bluetooth-bedieningsfunctie ‘Occhio air’ kan het armatuur per app bediend worden en op elk moment verlichtingsscènes in de kamer integreren.

Mito gioia equilibrio maakt een duidelijk statement als iconische lichtsculptuur in een breed scala aan settingen. Het staat prachtig op een groot bureau, maar ook op een balie of dressoir. Twee extra modellen vullen de Mito gioia-serie aan: de gioia tavolo, uitgerust met één gekoppelde arm, is perfect voor kleinere bureaus en tafels. De gioia lettura, het vloermodel armatuur, biedt dezelfde aantrekkelijke eigenschappen voor in een woonkamer.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn