Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Occhio brengt licht in de duisternis

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

In de slaapkamer verlangen we zowel naar sfeervol licht als naar duisternis. Occhio armaturen maken van de slaapkamer een gezellige plek door bewust te spelen met licht en donker.

Kunstlicht is meestal de boodschapper van een naderende nacht, dat terugkerende moment om rust te vinden in het slaapgedeelte en jezelf te laten gaan. Elke dag ervaren we onbewust de overgang tussen de actieve waakfase en de regeneratieve slaapfase. Armaturen waarvan de lichtkleur subtiel kan worden veranderd, ondersteunen het bioritme van de mens – in de ochtenduren met activerend, koel licht, ’s avonds met een kalmerende, warme gloed.

Verlichting is daarom een van de belangrijkste hoofdrolspelers in de gezellige slaapruimte. Gewikkeld in zachte dekens kun je hier de dag afsluiten met een goed boek. Om de ogen te beschermen is een gerichte, niet-verblindende leeslamp naast het bed een integraal onderdeel van elke slaapkamerverlichting. Idealiter kan het licht intuïtief worden aangepast met een eenvoudig gebaar. Of het nu gaat om een wandlamp of een bedlamp – de leeslamp moet worden aangepast aan de ooghoogte van de gebruiker. Op deze manier biedt het niet alleen licht om te lezen, maar integreert het ook effectief in het samenspel van licht en donker in de slaapkamer.

Sento sospeso & Sento letto: Voor zoete dromen
Een verrijking voor het slaapgedeelte: het licht van de pendelarmatuur Sento sospeso kan met gebaren aan de situatie worden aangepast, net als het lichteffect dankzij verwisselbare optische componenten. De zachte gloed van de armatuur wordt over het knusse tafereel geworpen en maakt er met haar licht een sfeervolle bron van ontspanning en welzijn van. De horizontaal draaibare wandlamp Sento letto geeft gericht en niet-verblindend licht precies waar het nodig is: bij het nachtkastje en bij het lezen. Hij reageert ook op gebaren en kan – net als de Sento sospeso – worden bediend met de Occhio Air app.

Luna: geïnspireerd door de maan 
De nieuwe Luna sospeso fascineert met zijn lichtgevende fireball in het midden van de gedeeltelijk gespiegelde glazen bol. Hangend aan het plafond zweeft hij in de kamer, zijn zachte, gerichte licht – tegelijkertijd krachtig en niet-verblindend – tovert een vleugje magie in de kamer. Luna creëert unieke lichtsferen die op elk moment kunnen worden veranderd. De pendelarmatuur ontvouwt zijn speelse kracht in een groep en viert het idee van een hemellichaam met Occhio’s gepatenteerde Fireball-technologie – een mystiek stralend ankerpunt in de duisternis.

io tavolo: Klein nachtlampje, brand!
De draaibare io tavolo tafellamp past zich aan elke situatie aan en is daarmee de ideale lamp voor op het nachtkastje. Met een CRI van 97 is de lichtkwaliteit bijna net zo helder als daglicht. De io tavolo kan contactloos worden geschakeld en gedimd en kan in het donker met een eenvoudig gebaar worden ingeschakeld of intuïtief worden aangepast aan de gewenste helderheid. Acht verschillende glanzende of matte oppervlakken, die chromatisch in het scenario kunnen worden geïntegreerd, zorgen voor een harmonieuze kleurcoördinatie.

Mito aura: de kunst van het stralen
Iconisch, sculpturaal, expressief – de Mito aura plafondlamp doet haar naam absoluut eer aan. Met haar karakteristieke ringvormige uplight en krachtige, niet-verblindende downlight creëert ze unieke lichtsferen, vooral in de slaapkamer. Het is de aandacht voor detail die het silhouet van de armatuur kenmerkt. Als een mooi sieraad in de vorm van een elegante ring is het voorbestemd om als laatste gezien te worden voor het slapen gaan als een zachte nachtzoen – en ook om het eerste te zijn wat je ziet als je aan een nieuwe dag begint.

www.occhio.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn