U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Obumex herlanceert de iconische John Pawson keuken in showroom Tel Aviv

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Obumex ontwerpt al 60 jaar designkeukens op maat. Dat jubileum wordt gevierd met een heruitgave van de iconische John Pawson-keuken die de Britse architect 25 jaar geleden voor het Belgische merk ontwierp. De re-edition signature keuken staat opgesteld in de gloednieuwe showroom in Tel Aviv, in een decor dat meer op een thuis dan op een winkel lijkt, volledig in lijn met de filosofie van Obumex.

Sterk partnership tussen Obumex en John Pawson

25 jaar geleden creëerde John Pawson zijn eerste keuken voor Obumex. Voor deze iconische realisatie streefde de Britse architect naar visuele eenvoud, minimalistische vormgeving, perfecte proporties, nobele materialen en sprekende details. Het resultaat was een reeks ‘keukenonderdelen’ – werkblad, gootsteen, kookplaat, kasten en een systeem voor het opbergen van keukentoestellen – die zowel vrijstaand als tegen een muur kunnen worden opgesteld.

Keuken als ontmoetingsplaats

De minimalistische Pawson-keuken luidde in 1996 een revolutie in, maar blijft tot vandaag een absoluut succes. Vandaar de hernieuwde samenwerking. Het resultaat is een ontwerp dat voortbouwt op de verfijnde, minimalistische architecturale stijl van de eerste signature kitchen, met uiteraard een aantal nieuwe elementen. In het nieuwe ontwerp trekt Pawson het idee door dat een keuken samengesteld is uit een reeks onderdelen die meer weg hebben van volwaardige meubels dan van gebruikelijke keukencomponenten. Ze zijn enerzijds functioneel, maar anderzijds hebben ze als doel een sfeervolle leefruimte te creëren waar koken, eten en gezelligheid hand in hand gaan. Net dat warme, huiselijke thuisgevoel – in een keuken als ‘piece of heaven’ – vormt samen met tijdloze elegantie, discrete luxe en comfort een van de uitgangspunten.

Gloednieuwe showroom in Tel Aviv

Het atypische en innovatieve karakter van de re-editie van de Pawson-keuken keert ook terug in de nieuwste Obumex-showroom in de oude havenbuurt van Tel Aviv. Veel meer dan een ‘tentoonstellingsruimte van het assortiment’ is dat een plek geworden waar de focus ligt op het creëren van een huiselijk gevoel. Waar in klassieke showrooms verschillende keukenopstellingen zij aan zij staan, staat de store in Tel Aviv in het teken van één enkele keuken, één leefruimte met bibliotheek, één eetkamer als ontmoetingsplek en een gastentoilet. Alle ruimtes werden ingericht met verlichting en objecten van de hand van John Pawson. Van de keukenkraan en de vrijstaande wastafel uit de Cocoon-collectie over de hanglampen voor WonderGlass en een reeks designpieces van When Objects Work. Al dit fraais wordt aangevuld met Deens meubilair waaronder een zitbank en koffietafel.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn