U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Nieuwe ontwerpen van Marie

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Opvallende contrasten tussen vrouwelijke intuïtie en mannelijke ratio, tussen licht en donker, tussen organisch en symmetrisch komen in balans in een reeks accessoires, tafels, stoelen en rekken. Ze zweven tussen een functioneel voorwerp en een esthetisch object, dat niets hoeft te bewijzen, maar gewoon hoeft te zijn. Invloeden van buitenaf, maar ook innerlijke gedachten en emoties vloeien samen in een lijn, een vorm en uiteindelijk een object. Elk voorwerp is een ontdekking. Grenzen worden verlegd. Marie Michielssen laat met haar ontwerpen voor Serax zien wat niet altijd gezegd wordt. Voor haar interieuraccessoires vertrekt Marie vaak van materialen die ze met de hand kan modelleren. Daarbij krijgt de intuïtie, het buikgevoel, vaak de bovenhand. Haar succesvolle Earth collectie in papier-maché is daar het mooiste voorbeeld van.

Nu stelt Marie nieuwe ontwerpen voor: de tafel Virginia, de lounge stoel Valerie en de stoel Paulette. Marie: ‘Ik ontwerp al 25 jaar voor Serax. Ik ben door de jaren heen mee geëvolueerd met het bedrijf dat aanvankelijk sierpotten en vazen leverde aan bloemisten en tuincentra. Ik kwam terecht bij Serax toen ik op zoek was naar een verdeler voor mijn bloempottencollectie. Ik volgde een opleiding als grafisch ontwerper en ging in 1995 als zelfstandige aan de slag. Een vriend gaf me het idee om de typische terracotta potten uit serres te beschilderen. Ik trok langs tuincentra om die oude bloempotten te kopen, beschilderen en patineren. Het succes bleef niet lang uit. De volledige productie en verkoop werden te veel voor mijn bedrijf. Ik besloot om de collectie aan Serax voor te stellen. Sindsdien ben ik nog steeds de huisontwerper van het designmerk. Dankzij hard werk, toewijding en de ondersteuning van een fantastisch team is Serax uitgegroeid tot een internationaal lifestylemerk waar we bijzonder trots op zijn.’

 

http://www.serax.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn