U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Nieuwe kleuren bij Iittala

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Dit jaar zijn Iittala’s twee glaskleuren van het jaar, een koel, glanzend en rijk ultramarijn blauw en een warm, gezellig koper, beide geworteld in de natuur. Het koper is een natuurlijk en aardse tint die rust en kalmte weergeeft. Het energieke ultramarijn blauw is geïnspireerd op de Finse meren en brengt leven in elk interieur. De expertise van Iittala’s glasfabriek is zichtbaar in deze diepe tinten die de iconische Iittala stukken een compleet nieuwe wending geven.

Het levendige ultramarijn blauw is terug te vinden in de Aalto en Ruutu vazen en in de Kartio kan en glazen. Terwijl de Aalto en Flora vazen nu in een rustgevende koperkleur beschikbaar zijn. Bovendien zijn de 2022 Birds by Toikka vogel, ei en kubus nu ook verkrijgbaar in een prachtige koper-witte kleurencombinatie.

Blauw in zijn verschillende tinten blijft een geliefde kleur bij woninginrichting. Iittala’s kleur van het jaar, ultramarijn blauw, is een zuiver blauw dat energie en helderheid uitstraalt. De diepe, stralende kleur doet denken aan het blauwe lucht en de duizenden meren die het Finse landschap bedekken.

De kleurtint ‘ultramarijn’ werd gekozen uit Iittala’s glaskleurenbibliotheek en de rijke pigmentatie werd gecreëerd aan de hand van een speciaal glasrecept in Ittala’s fabriek in Finland. Deze kleur werd voor het laatst in 2017 gezien, toen Iittala deze kleur uitkoos ter ere van de honderdste verjaardag van de Finse onafhankelijkheid.

Ook koper is een zeer actuele kleur in interieurs. Deze kleur maakt eveneens deel uit van Iittala’s kleurenarchief en is populair in diverse series van de Iittala-collectie. Aangezien koper de kleur van het jaar 2022 is, zal de selectie koperkleurige glasartikelen in de collectie van Iittala steeds groter en groter worden. Vier verschillende formaten van de Aalto en Flora vaas zullen beschikbaar zijn in deze kleur.

De wereldberoemde Finse glasfabriek staat bekend voor haar expertise en kennis van glas als materiaal. De fabriek beschikt over een breed assortiment aan kleuren: van lichte en neutrale tinten tot levendige en diepe tinten. Dit dankzij het werk van experts zoals scheikundigen en kunstenaars.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn