U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Nieuwe flagshipstore voor Nathalie Vleeschouwer

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Elf jaar nadat de eerste Nathalie Vleeschouwer winkel de deuren opende in de Kammenstraat, onderging de flagshipstore een metamorfose. De oppervlakte werd meer dan verdrievoudigd door de integratie van het aanpalende Fragile pand, de zwangerschapslijn van Nathalie Vleeschouwer. Ook het interieur onderging een complete make-over. Het ontwerp én de realisatie komen volledig vanuit het familiebedrijf.

De inspiratie voor het interieurontwerp kwam tijdens de campagneshoot van de huidige Herfst – Winter collectie in de marmergroeves van Carrara, Italië. De indruk die de groeves nalieten, werd door Nathalie’s man Jan meegenomen in het ontwerp van de nieuwe flagshipstore in Antwerpen. Jan was niet aan zijn proefstuk toe, hij was eerder ook verantwoordelijk voor het interieur van de andere stores. De directe samenwerking met de ‘marmistas’ of marmer ambachtslieden resulteerde in unieke designs. Kasten, visgraat parket, tafels en een monumentale toog, alles werd in massief marmer uitgevoerd en rechtstreek geïmporteerd vanuit Carrara.

Het grafisch design evenals het printontwerp ligt al enkele jaren in handen van dochter Felix. Ook zij leverde een pronkstuk af voor het nieuwe interieur. De maatkast met 3D-sculpturen achter de toog is geïnspireerd op kledingpatronen uit de collectie, volledig eigenhandig uit hout gesneden en geassembleerd door Felix.

Het typeert Nathalie Vleeschouwer om weinig uit te besteden en veel zelf te doen. Door de samenwerking met haar gezin slaagt Nathalie Vleeschouwer er dan ook perfect in om samenhang en eenheid te brengen in de flagshipstore en weerspiegelt het natuurlijkerwijze haar stijl. Met de nieuwe flagshipstore gaat de ontwerpster ook een andere fase aan. De Fragile store maakte plaats voor één groot Nathalie Vleeschouwer universum, waarbij de verschillende lijnen onder één dak samengebracht worden. De laatste seizoenen bracht de ontwerpster ook een mannenlijn en meer lifestyle artikels, waarmee de koers werd bepaald voor de toekomst.

In september 2011 ging de eerste Nathalie Vleeschouwer winkel in de Kammenstraat open. De ontwerpster werd in de jaren ’90 bekend door haar zwangerschapscollectie Fragile en werd al langer aangemoedigd ook een vrouwencollectie te starten. In de voorbije 10 jaar vergaarde de collectie snelle bekendheid in binnen- en buitenland. Naast Antwerpen zijn er nog brand stores in Gent, Brussel, Knokke en Lier. In het najaar opent een 6de brand store in Kortrijk.

No nonsense with a twist. Nathalie Vleeschouwer is het lifestyle modelabel van de gelijknamige ontwerpster, onafhankelijk en diepgeworteld in Antwerpen sinds 1990 met internationale resonantie. Een open universum waar puurheid, verfijning en een speelse knipoog hand in hand gaan. Te ontdekken in de vijf Belgische brand stores in Antwerpen, Gent, Brussel, Knokke en Lier en bij 150 multi brand retailers van Parijs tot Tokyo.

www.nathalievleeschouwer.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn