U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Nieuwe expo in Atelier Ecru

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Atelier Ecru Gallery presenteert een duotentoonstelling van de Belgische textieldesigner Nathalie Van der Massen en de Zweeds-Irakese designer Sizar Alexis. Beide designers tonen nieuw werk speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling, aangevuld met een aantal oudere werken. Daarnaast hebben ze ook samen een uniek nieuw werk gemaakt, gebaseerd op verschillende gesprekken en een diepgaand materiaalonderzoek.

De werken van Van der Massen en Alexis delen een zekere vorm van sereniteit, tactiliteit en geometrie. Hoewel ze met compleet verschillende materialen werken — Van der Massen gebruikt textiel, Alexis hout — vinden ze elkaar in een gedeelde liefde en respect voor erfgoed en vakmanschap.

Het nieuwe werk dat ze samen maakten, kan in die optiek worden gezien als een hedendaagse interpretatie van een traditioneel gebruiksvoorwerp: de tronen uit het oude Mesopotamië. De troon of kursi symboliseerde in de beschaving van Mesopotamie het goddelijke of zijn vertegenwoordiger – zoals een koning – waardoor alleen mensen met gezag er recht op hadden.

Het ontwerp neemt de Ousia-collectie van Sizar Alexis (die hij samen met zijn zus realiseerde en die bestaat uit een stoel en een kruk) als basis. Voor deze samenwerking bekleedde Van der Massen de stoel met een uniek textielwerk, dat als een extra huid of harnas over de stoel heen ligt. Het resultaat is een stuk vol tegenstellingen: zwart en wit; sculpturaal en toch fragiel. Met deze samenwerking zetten beide ontwerpers een stap terug naar de essentie van hun praktijk: de materie – gewone en ongewone – vormde de verbinding en de inspiratie voor de samenwerking.

Fotocredit: Tijs Vervecken

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn