U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Nieuwe collectie van Fontein & Bova

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Na een geslaagde eerste collectie designmeubilair van eerlijke en ambachtelijke kwaliteit, lanceert het jonge Belgische merk Fontein & Bova uit Serskamp nu ook een collectie tableware. Pieter-Jan Van Wesepoel, de vierde generatie in een familie van meubelmakers, verbindt zo dagdagelijkse functionaliteit met de esthetiek en kwaliteit van handbewerkte, natuurlijke materialen zoals notelaar en eik in combinatie met gebruiksvriendelijke faux marmer. De collectie bestaat uit unieke, handgemaakte stukken die verkrijgbaar zijn op de website van Fontein & Bova en dit eindejaar ook in hun pop-up in Gent.

De nieuwe tablewarecollectie bestaat uit vier stukken in een verfijnde, warm minimalistische stijl. De onderzetters, de taartschaal, het dienblad en de kandelaar worden handgemaakt in het atelier van Fontein & Bova in Serskamp. Elk van deze unieke items is verkrijgbaar in notelaarhout, eik of zwarte eik en in verschillende formaten.

De kandelaar kreeg een unieke insteek. Gesloten ziet het object eruit als een kommetje met deksel, maar eenmaal open is er een deel voor de kaars en een extra, multifunctioneel schaaltje. Het illustreert perfect hoe Fontein & Bova op een inventieve manier functionaliteit met esthetiek combineert.

Een andere toevoeging is het gebruik van faux marmer. Het maakt de tableware meteen ook slijtvast en gebruiksvriendelijk. Het jonge, Belgische designmerk draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en kiest daarom voor materialen die zo lang mogelijk meegaan. Pieter-Jan: “In het atelier merk ik een gepassioneerde interesse in eerlijke producten en initiatieven om het klimaat te verbeteren. Ik zie het als mijn missie om onze medewerkers nog verder te pushen op dit vlak. We weten ondertussen dat het beter is om één keer duurzaam te kopen dan je voortdurend te laten verleiden door wegwerpproducten. Het wordt tijd dat dit de standaard wordt.”

Vierde generatie meubelmaker

In 1928 richtte Remi Van Wesepoel ‘Fabriek Fontein’ op. Daarmee legde hij de eerste ‘plank’ van de toekomstige meubelgeneratie. Zevenendertig jaar later nam zijn zoon Marcel Van Wesepoel over en ging hij zich meer specialiseren in op maat gemaakte keukens. Zo ontstond ‘Splendide’ als een afsplitsing van Fabriek Fontein. In 1983 nam Jean-Marie, de kleinzoon van Remi, Splendide over. Het bedrijf werd snel gemoderniseerd met een focus op duurzame materialen. Vier generaties later zit Pieter-Jan aan het roer. Hij kwam in 2017 in het bedrijf van zijn vader en richtte onder de vleugels van het moederbedrijf het designmerk Atelier Fontein op. Eerder deze maand werd dat ‘Fontein & Bova’. De nieuwe naam refereert enerzijds aan ‘Fabriek Fontein’ en is anderzijds een samentrekking van namen uit de familiestamboom om zo het historische erfgoed van het label te eren.

Over alle generaties heen lopen de passie voor vakmanschap en de voorliefde voor natuurlijke materialen. Ondertussen telt de collectie van het bedrijf elf unieke meubelstukken, nu aangevuld met de nieuwe collectie tableware. Met deze laatste wil Pieter-Jan mensen niet alleen charmeren, maar ze ook verder bewustmaken over de impact van een aankoop. Pieter-Jan: “Het is belangrijk dat er wordt stilgestaan bij het materiaal en het gevoel dat ieder product met zich meedraagt. Als we daar met Fontein & Bova een steentje toe kunnen bijdragen, zijn we in onze opdracht geslaagd.”

Pop-up eindejaar

De nieuwe tablewarecollectie van Fontein & Bova is online beschikbaar op de website van het merk. In november en december kan je bovendien terecht in de pop-up van het jonge designlabel in samenwerking met Bang & Olufsen. In de Gebroeders Vandeveldestraat 8 in Gent wordt in die maanden een oud charmant pand omgetoverd tot showroom waar je zowel de meubelcollectie als nieuwe collectie tableware zal kunnen bewonderen en kopen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn