U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Nieuwe co-working space in Gent

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

In Gent is zopas buro.532 geopend, een nieuwe co-working space in een bijzonder gebouw van 1600 m2 op de Rooigemlaan. Het pand deed in de jaren ’40 dienst als snoepfabriek. Confiserie LUX was een begrip in Gent en ver daarbuiten. Het atelier leverde Engelse drop en caramel toffees over heel het land.

Magali Van Branteghem vormde de voormalige snoepfabriek om in een co-working space met veel oog voor design, kunst en esthetiek. Het gebouw werd helemaal gestript waardoor het industriële karakter terug tot uiting komt. De hoge plafonds en de bijzondere lichtinval zorgen voor een erg ruimtelijk gevoel.

buro.532 biedt zowel afgesloten ruimtes als open werkplekken, vergaderruimtes, ontspanningsruimtes en zelfs een polyvalente ruimte voor evenementen tot 100 personen.

De serene en stijlvolle indeling van de ruimtes is aangevuld met opvallende en unieke kunstwerken van het Gentse kunstenaarscollectief Leroy Brothers. De kunstwerken werden gecreëerd aan de hand van analyses, A.I. en manipulaties uit User-Generated Content (UGC) en iedere collectie wordt aan onafhankelijke organisaties gelinkt die delen van de opbrengsten ontvangen. buro.532 maakt gebruik van de innovatieve aanpak en deelt het resultaat – een museale expositie – in de verschillende ruimtes van het gebouw.

De integratie van kunst op buro.532 benadrukt niet enkel een cultureel of esthetisch aspect die bezoekers confronteert met hedendaagse kunst, maar bezit ook een sociaal engagement, die de members van buro.532 een andere kijk op de wereld tracht te bieden.

buro532.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn