Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Nieuw IKEA-rapport onthult correlatie tussen thuis en geluk

IKEA Retail (Ingka Groep) heeft zijn 10de jaarlijkse Life at Home Report gepubliceerd, één van ‘s werelds grootste jaarlijkse onderzoeken naar hoe mensen leven en wat hen thuis gelukkig maakt.

8 essentiële behoeften

In het rapport van dit jaar heeft Ikea gegevens verzameld bij meer dan 250.000 onderzoeksdeelnemers van over de hele wereld. Zo kwam het tot acht essentiële behoeften voor een beter leven thuis: controle, comfort, veiligheid, verzorging, erbij horen, genieten, prestatie en ambities.

Uit het rapport blijkt dat degenen die vaak het gevoel hebben dat aan hun emotionele behoeften wordt voldaan, veel positiever zijn over de toekomst: 47% voelt zich positief over hun toekomst.

“Nu we de formule hebben om thuis een beter leven te creëren, willen we zoveel mogelijk mensen helpen de grote spanningen die in de weg staan ​​te verlichten – of het nu gaat om het vinden van voldoende privacy of het maken van duurzamere keuzes – en het thuis centraal stellen. van een goed leven”, zegt Belén Frau, global communication manager bij IKEA Retail. “We hebben de kennis en de oplossingen om iedereen de kans te geven thuis een beter leven te leiden.”

Geluksfactoren

Het rapport van dit jaar geeft ook aan dat: huisdieren het geluk thuis vergroten (52% van de ondervraagden zegt dat thuis hun favoriete plek ter wereld is, en dit loopt op tot 60% van de mensen die huisdieren hebben); een droomhuis staat gelijk aan een droomleven (72% zegt dat het belangrijk is om een ​​huis te hebben dat hen een positief gevoel geeft over de toekomst. En slaap is het geheime wapen voor een beter dagelijks leven; 40% zegt dat een opgeruimd en georganiseerd huis hen een goed gevoel geeft meer tevreden en ontspannen; bijna driekwart (72%) van de mensen die vandaag de dag denken duurzaam te leven, heeft ook een positief gevoel over hun huidige leven thuis. 40% van de mensen die zich positiever voelden over hun huis, zagen ook een positieve impact op hun geestelijke gezondheid tijdens het voorgaande jaar. Verrassend genoeg zegt één op de drie mensen dat ze zich meer thuis voelen buiten de ruimte waarin ze leven. 

Leven in 2030

Voor het eerst schetst het rapport van dit jaar ook een verscheidenheid aan mogelijke toekomsten voor het leven thuis in 2030 en daarna, waarbij verschillende toekomstscenario’s worden voorgesteld, waarbij: verre familieleden in hologramvorm aan de zondagse lunch deelnemen; bio-zonnebehang gebruikt algen om elektriciteit uit zonlicht op te wekken; en stoelen worden gemaakt door 3D-printers met behulp van een paddenstoelverbinding.

Een beter leven begint echt thuis

Katie McCrory, wereldleider voor het IKEA Life at Home Report, voegt hieraan toe: “Door de jaren heen is het duidelijk geworden dat de manier waarop we ons thuis voelen een enorme impact heeft op hoe we over onszelf denken. Uit ons onderzoek blijkt dat we door positieve veranderingen in ons huis aan te brengen een enorme impact kunnen creëren in ons leven en in de gemeenschappen om ons heen. Een beter leven begint echt thuis!”

Download hier het volledige rapport .

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn