U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Nico De Wispelaere wint prijs Jonge Makers

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Afgelopen dinsdagavond koos de jury van Handmade in Brugge en TURBO voor Nico De Wispelaere als winnaar van de Prijs Jonge Makers 2021. Nico’s passie voor geschiedenis, ambachten en kunst deden hem op jonge leeftijd al kiezen voor de kunstacademie. Nadat hij de schoolbanken verliet volgende een bewogen parcours. Uiteindelijk deed zijn werk als opvoeder op een zorgboerderij zijn passie voor handwerk helemaal terug opflakkeren.

Met de Prijs Jonge Makers willen Handmade in Brugge en TURBO het ondernemerschap binnen de Brugse maakindustrie naar een hoger niveau tillen. Beide organisaties, die samen stad maken met De Republiek, stimuleren met deze Prijs jong en beloftevol makerstalent om zich verder te ontplooien door hen te ondersteunen in hun ondernemerschap én in hun ambacht.

Vakmannen en -vrouwen jonger dan 30 jaar die een activiteit uitoefenen binnen het domein van de ambachten én een link hebben met Brugge konden zich kandidaat stellen. Uit alle inzendingen selecteerde de jury volgende drie straffe genomineerden: Nico De Wispelaere, Soemeh Daansen en Attie Maipauw.

Nico is gespecialiseerd in groenhoutbewerking, een oude manier van hout bewerken met én in de natuur. Met oude eenvoudige gereedschappen en werktuigen, zoals een mes en bijl, maakt hij vooral houten lepels en grote schalen. Via de Prijs Jonge Makers wil Nico zich verder professionaliseren en hoopt hij zijn skills met de manuele draaibank te verfijnen en zijn techniek om houten speelgoed en stoelen te maken helemaal op punt te stellen. De jury was lovend over zijn werk:  ‘Het niveau van de kandidaten voor de prijs jonge makers lag dit jaar bijzonder hoog en dat vertaalde zich in drie finalisten die heel erg aan elkaar gewaagd waren. Het was een moeilijke strijd maar uiteindelijk werd gekozen voor de kandidaat die ons het meest kon overtuigen van een ‘totaalverhaal’. De maker-skills van Nico zijn indrukwekkend maar zijn persoonlijkheid en kijk op het lepelsnijden, niet enkel in functie van het product maar als een proces met waarde om mensen te verbinden en te versterken, is hartverwarmend. Het verhaal van Nico heeft heel wat potentieel en aan de hand van de Prijs Jonge Makers willen we Nico graag helpen bij het verder vorm geven van zijn plannen.’

Concreet wordt Nico nu mee onder de arm genomen voor een intensief begeleidingstraject op maat. Hiervoor wordt het TURBO netwerk aangesproken voor het bijspijkeren van zijn ondernemerskills en het makersnetwerk van Handmade in Brugge voor het versterken van zijn ambachtelijke skills.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn