U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Mublo: nieuw Belgisch designconcept

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Een nieuw Belgische designmerk? Het wordt niet elke dag gelanceerd. Mublo is een nieuw initiatief van Annabel Textiles uit Mariakerke. Deze weverij bestaat meer dan vijftig jaar, levert hoogwaardige materialen een de high-end meubelmarkt en wordt gerund door Bruno Derumeaux. Samen met Mario Verstichel (extern bestuurder bij Annabel) lanceert hij nu Mublo. Voorlopig enkel online, al wordt al gedacht aan een pop-up store in de tweede helft van 2022. Eventuele shop-in-shop concepten bij meubelhandelaren zijn ook een optie, maar voorlopig wordt enkel in termen van onlineconcept gedacht.

Tussen idee en realisatie zit 1 volledig jaar, ‘maar er is snel gewerkt’, zegt Mario Verstichel, bij de lancering van Mublo afgelopen donderdag in Antwerpen. Wat meteen duidelijk is: het label heeft een look and feel die absoluut aanleunt bij wat nu als hedendaags sterk design aanvoelt. Het overigens prachtige fotomateriaal (van fotograaf Frederik Vercruysse) toont mooie, cosy materialen voor sofa’s, stoelen en eenzits, een poef, een lage zitbank… en bedoeling is snel werk te maken van een slaapkamer, met bed en matras. Een oefening die designer Kylian Van der Have (een creatief directeur die uit de modewereld komt, red) intussen al aan het maken is. Alles is made in Italië, Spanje en Portugal, bij familiebedrijven die de know-how in de vingers hebben, voor het bed en de matras wordt er gewerkt met een Belgische fabrikant.

Voor Mublo is de leuze: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. ‘Door dit project voelen we ook dat de medewerkers binnen het bedrijf extra gemotiveerd zijn’, zegt Mario Verstichel. ‘Alsof er een nieuw vibe voelbaar is in de firma.’

www.mublo.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn