U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Molteni eert Gio Ponti

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Molteni eert Ponti

Het Italiaanse designlabel Molteni brengt een eerbetoon aan Gio Ponti. En hoe kan dat beter gebeuren dan door onder meer zijn desk/console (een ontwerp uit 1947, de D.847.1) opnieuw op de markt te brengen.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd oorlogsproductie omgeturnd tot vreedzaam design, wat de economie heropstartte. Gio Ponti contacteerde een belangrijke  vliegtuigbouwer die ook een eigen fabriek had en dus hands on kon aan de slag gaan. Ponti bedacht de slaapkamer voor de bachelor die hij in 1947 in de Triennale van Milaan toonde maar ook in Barcelona tentoon stelde. Bij die slaapkamer hoorde ook een kleine console die kon dienst doen als bureau en schrijfdesk: het model D.847.1, volledig vervaardigd in walnoot met accenten van messing.  De stijl van de meubelen is uitgesproken modern voor die tijd, het meubel zweeft bijna, als was het de vleugel van een vliegtuig. Het afgeronde aspect vooraan zou een van Ponti’s kenmerken worden. De kamer zou tot begin jaren ’50 ontwikkeld worden. Zeventig jaar later wordt de desk opnieuw gelanceerd, met dank aan de Heritage Collection by Molteni&C, in samenwerking met de Gio Ponti Archieven.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn