U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Mintjens gaat rechtstreeks naar de klant

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Een verrassing, dat is het minste wat je kan zeggen over het nieuws dat Mintjens zijn verkoopstrategie verandert. Vanaf 19 maart tot 16 april zal voor het eerst aan particulieren verkocht worden vanuit de fabriek in Malle. Voor het eerst in 60 jaar wordt het geweer bij wijze van spreken van schouder veranderd: er zal nog met winkeliers worden samengewerkt – als die dat nog zien zitten natuurlijk- maar geregeld zullen de deuren opengezet worden om de uiteindelijke klanten rechtstreeks te bedienen. Het is niet de bedoeling om voortaan zelf winkel te gaan houden, zo wordt gemeld, maar periodiek, zo om de drie à vier maand, wil Mintjens wel de directe link naar de ‘final customer’ leggen. Uiteraard moet er gereserveerd worden om langs te gaan.

Mintjens kondigde eerder dit jaar aan dat er een orderstop was. Heel wat winkeliers kijken nu de kat uit de boom en zijn niet direct te spreken over de aanpak van het familiebedrijf. Op ATV was er alvast een reportage over de nieuwe manier van werken, waarin die ‘ecologischer’ genoemd wordt. Ook zouden er daardoor kortere levertermijnen gehanteerd kunnen worden. Een bijzondere evolutie in dit verhaal. Wordt gegarandeerd vervolgd.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn