U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Minister Crevits bezoekt European Spinning Group en maakt plan circulaire maakindustrie bekend

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Uit een nieuwe studie blijkt dat de Vlaming en bedrijven in de maakindustrie meer circulair moeten omspringen met textiel en elektronica. Dat is belangrijk voor het milieu, maar ook voor het creëren van werkgelegenheid en het maken van de omslag naar een circulaire economie.

Minister Crevits gaf dinsdagochtend alvast het goede voorbeeld tijdens een bedrijfsbezoek aan textielbedrijf ESG, waar ze zelf een versleten jeansbroek zal afleveren in de #hackyourjeans booth en het plan ‘circulaire maakindustrie’ zal bekendmaken. Daarna zal ze rondgeleid worden door onderneemster Julie Lietaer die zal laten zien hoe de jeansbroek een nieuw leven krijgt.

Want er is nog werk aan de winkel. Meer dan de helft van oud textiel zoals versleten kleren of tapijten van de Vlaming belandt in de vuilbak. Het gemiddelde huishouden bezit 85 stuks aan elektronica-apparaten, waarvan 13% het voorbije jaar niet gebruikt werd. Daarnaast heeft slechts 7,5% van de jobs in Vlaanderen een circulaire component. Het gaat dan over activiteiten zoals herstellen, recycleren of hergebruiken van producten, zodat grondstoffen en materialen minder verspild worden.

European Spinning Group

Bron: Fedustria

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn