U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Minder bezoekers maar toch optimisme op de Vakdagen van De Woonindustrie

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De vakdagen bij de Woonindustrie in het Nederlandse Nieuwegein waren dit keer geen onverdeeld succes. Op de beide maandagen werd er een mooie opkomst genoteerd, maar vooral op dinsdag vielen lege gangen op. Met als baseline ‘Ontmoet de maker’ wil de beurs inzetten op inspiratie en koopgemak voor alle liefhebbers van het interieur. Tegenover de vorige edities waren de stands duidelijk beter bezet, maar her en der konden standhouders extra ruimte krijgen, om ietwat leegte op te vullen. Toch heerste er optimisme bij een pak standhouders die verschillende klanten op bezoek gekregen hadden die er eerder nooit waren geweest. Ellen Van Vegten, die instaat voor marketing en communicatie bij De Woonindustrie, was tevreden over de opkomst en zei dat er de eerste dagen wel veel beweging was geweest. Ze was blij met de nieuwe partijen uit België, onder meer Kreamat, dat voor de eerste keer zowel op de eerste verdieping als bij de bedspecialisten (op de tweede verdieping) een plek had gevonden. Ook Bulo gaf present, op een gedeelde stand.

Dirk Steenbeke van Passe Partout bleef positief en wil vooral blijven gaan, ondanks de stijgende gas- en elektriciteitskosten. De hele stand op De Woonindustrie is aangepakt met nieuwe producten (drie nieuwe modellen, eentje voor outdoor en vier nieuwe stoelen) en een opgefriste styling, wat loont. ‘Iedereen kreunt momenteel, maar we moeten hierdoor. Het is zaak je centen te tellen en goed uit te kijken wat je doet. Maar onze cijfers dalen niet, integendeel, we stijgen met 12 procent dit jaar. Tegen de stroom in dus. Dat geeft vertrouwen.’

Mobitec pakte uit met nieuwe barkrukken die meteen leverbaar zijn (in twee hoogtes) en voegt een tweezit toe aan de Lena-familie. In totaliteit was Pascal Peters, de Nederlandse vertegenwoordiger van Mobitec, happy met de vijfdaagse, ook al was er geen hoera-stemming. Hij voorspelde veel nieuwigheden die te zien zullen zijn op de Meubelbeurs Brussel.

Bij het Deense designlabel Skovby werd onder meer uitgepakt met de reeks Curve, die de gebogen lijn predikt. Curve komt in tv-meubel, dressoir, etc, en kan ook besteld worden in zwarte eik. Vertegenwoordiger Martin Van Nederkassel had verschillende Vlaamse klanten op de stand gezien en bestellingen genoteerd. Hij vertelde dat er toch heel wat winkeliers naar de beurs gekomen waren om extra input te krijgen en op zoek te gaan naar vernieuwing voor hun winkelaanbod. Skovby overweegt om volgend jaar mee te doen met de Meubelbeurs Brussel. ‘We zijn al dertig jaar bekend, ook op de Belgische markt, maar misschien wordt het tijd om het label dat toch ferm vernieuwd is, eens in zijn totaliteit voor te stellen’, aldus Martin.

Op de Slaapafdeling (tweede verdieping) liep het verre van storm, wat bij bepaalde fabrikanten toch enigszins resulteerde in een zekere kritiek op de winkeliers van vandaag. ‘Want waarom is het dan wel zo dat bepaalde Nederlandse bedspecialisten het wel erg goed doen en hun omzet zelfs zien stijgen? Je moet hier toch echt naartoe komen als je in het slaapsegment werkzaam bent. Waar zijn die mensen dan allemaal?’

Acro Bedding, Van Landschoot, Beka, Magnitude, Kreamat, Technogel… ze tekenden allemaal wel bestellingen op, maar het hadden er veel meer kunnen zijn. Voor Kreamat was de aanwezigheid hier een primeur, met ook een nieuwe Nederlandse agent Brian Jansen. ‘We willen het merk hier extra in de markt zetten, want Nederland telt veel mooie slaapwinkels’, zo luidde het bij Kreamat, waar elk bed met de hand vervaardigd wordt in België en waar er gewerkt wordt met Noord-Italiaanse stoffen. Alle combinaties zijn mogelijk, waardoor elk bed bijna een unicum wordt.

Bij Maxfurn werd ingezoomd op de serie Jetsons, een retro vintage programma met warme decors en opvallend ribbelglas. Te krijgen in een donkere tint en in retro scandinavische uitvoering (iets bleker van kleur). Het zwarte Milanello programma heeft het erg goed gedaan op de Belgische markt, dankzij de matheid van de decors wat echt luxe uitstraalt. Novac is een tafel die overal bij kan gecombineerd worden. Ook gehoord: Jan en Wanda Roosenburg, de Nederlandse agenten van RÖwa, lanceren een eigen collectie bedledikanten, onder de naam Egwell. Daarover later, in Meubihome, meer nieuws.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn