U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Milaan in de ban van design

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Was Salone del Mobile 2021 een editie in mineur? Als je het aantal bezoekers, zowel exposanten als buyers, bekijkt, kan je dat gerust stellen. Vier hallen in plaats van 24 en dan niet eens op de koppen lopen… je zou voor minder een beurseditie minder geslaagd noemen. En toch! Milaan was meer dan ooit een samengaan tussen de beurs zelf en het Fuorisalone-verhaal. In de stad kon je van de ene showroom naar de andere wandelen: vooral aan de Via Durini en om en rond de Gouden Driehoek was het druk. Zelf raakten we geïnspireerd maar kwamen we ook tot rust bij Spazio Rossana Orlandi en genoten we van de Creative Connections expo die in samenwerking met het toonaangevende designblad Interni werd opgezet. Het bracht ons binnen in de plaatselijke universiteit en in de mooie botanische tuin, achter het Bulgari-hotel. We spotten zelfs Giorgio Armani in zijn winkel. Controlefreak als hij is, zelfs dik in de tachtig, verschoof hij een stoel vijf centimeter naar links.

De stad ademde dus weer design en wie erbij was, verheugde zich op het fysieke weerzien met klanten, fabrikanten, leveranciers, journalisten, etc.

De beurs zelf ging dus door in fel afgeslankte versie, met kleinere stands aan weerskanten van een redelijk brede doorgang in het midden waarlangs de bezoekers passeerden, keken en keurden. Dat noopte de standhouders tot keuzes maken. Geen vijf stoelen maar één stoel (in de nieuwste kleur) of een uitgesproken mix van het aanbod. Zoals verwacht stonden er vooral nieuwe designs, wat normaal is na een jaar zonder beurs. Of er dan in april volgend jaar veel nieuwe dingen zullen zijn, wordt allicht spannend.

In het volgende fysieke nummer van Meubihome krijgt u uiteraard meer in detail te zien welke objecten en ontwerpen ons zijn opgevallen, maar we geven alvast mee dat er wel wat trends helemaal zijn doorgebroken. Deze bijvoorbeeld: ontzettend veel brique/terracotta tinten naast snoepjeskleuren, nog steeds ronde en organische vormen, veel wollige cosy materialen voor zitbanken, nog steeds marmer maar ook veel gekleurd glas, prachtige luxeafwerkingen in hout en ontzettend veel oplossingen voor thuiswerk. Kantelbare tafels, zelfs een buitenkantoormeubel bij Extremis, de Amai. Ook gezien: veel luxespelers die voor het eerst inzetten op outdoor-meubelen. Allemaal onderdeel van de Zeitgeist uiteraard.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn