U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Meubelzaak van Jan en Jozef is vriendelijkste van Vlaanderen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De vriendelijkste meubelzaak van Vlaanderen ligt in Aarschot. Moeder Paula Steurs (86) en vader Simon Plu (90) begonnen de meubelzaak in de jaren zestig en ook in de handen van hun zonen blijft de winkel een vaste waarde. ‘Wij zijn nog een echte familiezaak, tegenwoordig toch uniek’, zegt Jan Plu (56). ‘Natuurlijk is het dan fijn om geapprecieerd te worden voor je werk.

Sinds kort prijkt er een nieuwe trofee op de toonbank van Meubelen Plu in Wolfsdonk. De prijs van vriendelijkste handelszaak in Aarschot sleepten ze al eerder in de wacht, nu kunnen ze zichzelf ook de vriendelijkste meubelzaak van heel Vlaanderen noemen. ‘Ik had het echt niet verwacht’, zegt Jan. ‘We waren wel ingeschreven bij de wedstrijd van handelsgids, maar ik was er niet zoveel mee bezig. Plots bleek dat klanten ons de hoogste score van Vlaanderen gaven: 9,58 op 10. Een fantastisch gevoel, natuurlijk.’

Jan neemt de verkoop en administratie van de zaak voor zijn rekening. Zijn broer, Jozef (58), werkt in het atelier en doet het maatwerk. ‘Nog een echte familiezaak, stilaan een unicum’, zegt Jan. ‘Onze ouders zijn hun winkel begonnen in de jaren zestig. Mijn broer werkte al snel in het atelier van de winkel. Toen mijn ouders ermee ophielden, al ver over pensioenleeftijd, wilden ze hun levenswerk niet zomaar zien verloren gaan. Toen heb ik de verkoop en administratie op mij genomen.’

Ingebakken vriendelijkheid

Vriendelijkheid zat altijd al ingebakken in het gezin. ‘Als kleine jongens drukten mijn ouders ons altijd op het hart om beleefd te zijn en ons te gedragen’, zegt Jan. ‘De mensen kenden ons tenslotte van de winkel. We staan nog steeds elke dag onze klanten te woord met een glimlach, maar dat is ook niet moeilijk. Het contact met klanten verloopt altijd gemoedelijk en de klik is meestal snel gevonden.’ Voor meubelen Plu gaat dat contact boven alles. ‘Onze zaak leeft van mond-aan-mondreclame”, zegt de zaakvoerder. ‘Ik wil altijd dat onze klanten tweehonderd procent zeker zijn voor ze een aankoop doen. Ze moeten hier buitenkomen met een goed gevoel.’ De vriendelijkheid van familie Plu wordt nu beloond met een trofee. ‘Heel leuk om appreciatie te krijgen voor iets dat je elke dag doet’, besluit Jan.

https://www.plu.be/index.html

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn