U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Meubelen Verberckmoes sluit de winkel in Riemst

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Meubelen Verberckmoes kondigde afgelopen week aan dat het bedrijf de intentie heeft tot het sluiten van de winkel in Riemst. Redenen hiervoor zijn de gevolgen van de economische crisis en de moeilijkheden waarmee de sector te kampen heeft. De retailmarkt staat nog steeds onder druk en het vertrouwen en de koopkracht van de consument zijn laag. Verberckmoes zal verder focussen op zijn 5 winkelpunten in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Het familiebedrijf zal het personeel van de winkel van Riemst zo goed mogelijk begeleiden doorheen dit proces.

Zoals vele bedrijven heeft ook de groep Meubelen Verberckmoes afgelopen jaren de impact gevoeld van de Covid 19-periode en de oorlog in Oekraïne met de daaropvolgende energiecrisis, de hoge inflatie met enorme prijsstijgingen in producten, transport- en containerkosten, energie en loonkosten waarbij telkens het consumentenvertrouwen en dus de consumentenbestedingen en omzetten in de sector zwaar te lijden hebben gekregen.

Bovendien speelt er structureel de hoge concurrentie, de verandering van consumentenvoorkeuren, de verdere opkomst van e-commerce en de afname van de (spontane) bezoekerstrafieken in de fysieke winkels. Tevens is er concurrentie van goedkopere meubels en interieurproducten uit lagelonenlanden, van keukenconcerns die interieur- en maatkasten aanbieden in hun assortiment, en van nieuwe internationale spelers die op de markt komen.

Bijkomend komt dat het vandaag de dag bijzonder moeilijk is om gekwalificeerd en tweetalig personeel te vinden dat ook bereid is in het weekend te werken.

De impact op de financiële resultaten die hieruit voortvloeien, maken dat er keuzes dienen te worden gemaakt om de verderzetting van de bedrijfsactiviteiten te verzekeren.

Bijgevolg heeft de directie vandaag op de Ondernemingsraad de intentie aangekondigd om de winkel van Riemst te sluiten. De gebouwen in Riemst worden verkocht. Daarvoor is het bedrijf in onderhandeling met een kandidaat-koper die in alle rust en discretie, op zijn tempo gaat kijken wat de toekomst wordt van de site.

Voor de 15 vaste werknemers van de winkel, wordt bekeken wat de mogelijkheden kunnen zijn. De logistieke afdeling in Limburg blijft behouden, zodat de leveringen en de na-service voor de klanten van deze regio gewaarborgd blijven.

‘We weten dat dit een moeilijke boodschap is voor onze medewerkers van Riemst op wie we al die jaren hebben kunnen rekenen’, zegt CEO Marc Verberckmoes. ‘Maar we moeten bepaalde keuzes maken om onze bedrijvigheid te kunnen verderzetten. We zullen dan ook zo snel mogelijk in overleg gaan met onze Ondernemingsraad, met de vakorganisaties en met de medewerkers van Riemst om te kijken op welke manier we deze operatie het best kunnen organiseren. Onze wens is dat we samen dit verhaal in schoonheid tot een mooi einde kunnen brengen met respect en ondersteuning van onze collega’s van Riemst.’

https://www.verberckmoes.be/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn