U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Meubelen Heylen zoekt bescherming tegen schuldeisers

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De meubelwinkels Meubelen Heylen in Peer en De Prijzenklopper in Hechtel-Eksel hebben bescherming tegen de schuldeisers aangevraagd. In vier maanden tijd wil de meubelgroep de financiële aderlating door corona rechttrekken.

Meubelen Heylen, het geesteskind van oprichter Denis Heylen (78), is een grote naam in de meubelbranche. Het verhaal van het bekende familiebedrijf begon in 1970 toen Denis Heylen in Peer een bescheiden meubelwinkeltje opende. Als vertegenwoordiger van meubelfabrikanten kende hij dat wereldje ondertussen wel. Later groeide de pionier uit tot een grote naam in de meubelwereld. Zoon Koen heeft een aantal jaren geleden als zaakvoerder de fakkel van zijn vader overgenomen.

Meubelen Heylen wist door de jaren heen vooral klanten uit Nederland aan te trekken, en was ook één van de eerste Belgische meubelwinkels die reclame maakte op de Nederlandse tv-zenders. ‘Maar corona heeft onze trouwe Nederlandse klanten aan de grens tegengehouden’, zegt de oprichter van de Meubelboulevard. ‘Door het sluiten van de grenzen konden wij hen niet meer ontvangen. Dat heeft een enorme hap uit onze omzet gehaald’, verklaart Denis Heylen de financiële moeilijkheden waarin zijn bedrijf is verzeild geraakt.

Meubelen Heylen in Peer en zusterbedrijf De Prijzenklopper in Hechtel-Eksel hebben daarom bescherming tegen hun schuldeisers aangevraagd (WCO). ‘De bedoeling is om in vier maanden tijd een kapitaalinjectie te organiseren, zodat we onze schulden weer kunnen aanzuiveren. Het gaat vooral om schulden binnen de groep en schulden aan de belastingen. Geen schulden aan de leveranciers dus’, beklemtoont Heylen. De meubelgroep verwacht binnen de tien dagen een positief antwoord te krijgen van de Ondernemingsrechtbank omtrent de vraag om tijdelijke bescherming. De meubelgroep stelt een 50-tal mensen te werk.

De winkels in Peer en Hechtel-Eksel blijven ook gewoon open. ‘De zaken gaan voort zoals altijd’, zegt Denis Heylen kranig. ‘We zijn er zeker van dat we ook deze tegenslag weer te boven zullen komen. Trends komen en gaan, maar Heylen blijft bestaan, heb ik ooit ergens gelezen.’

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn