U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Meubelen Heylen maakt doorstart

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De zes winkels van Meubelgroep Heylen mogen een doorstart maken. Daarvoor heeft de ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, vorige week vrijdag het licht op groen gezet. De 55 medewerkers behouden zo hun job.

Meubelgroep Heylen – het geesteskind van oprichter Denis Heylen en de geestelijke vader van de Meubelboulevard – moest in juli 2021 bescherming zoeken tegen zijn schuldeisers. Meubelen Heylen is een begrip in de meubelbranche en bestaat uit de winkels Heylen in Peer en Kortenberg, De Prijzenklopper in Hechtel-Eksel en Heers, Meevita in Peer en Interieur Plus in Peer. De meubelgroep wist door de jaren heen vooral klanten uit Nederland aan te trekken. De economische crisis van 2008 deed de meubelgroep al geen deugd, en door de lockdowns in de coronacrisis konden de Nederlandse klanten helemaal niet meer tot bij de verschillende winkels in België geraken. ‘En dat heeft een enorme hap uit onze omzet gehaald’, verklaarde Denis Heylen toen.

Bescherming

Meubelen Heylen in Peer en zusterbedrijf De Prijzenklopper zagen zich daardoor genoodzaakt om bescherming tegen hun schuldeisers aan te vragen, onder de Wet op de Continuïteit van de Onderneming (WCO). Doel was om de schulden te herschikken en een extra kapitaalsinjectie te organiseren. De winkels bleven ondertussen gewoon open.

Vorige vrijdag heeft de ondernemingsrechter in Hasselt het licht op groen gezet voor een doorstart. Binnen de familie Heylen heeft vader Denis de fakkel doorgegeven aan zoon Koen en is het kapitaal herschikt. Koen Heylen heeft een nieuw management rond zich verzameld met Pieter Boudry als nieuwe CEO. De schuldeisers zijn akkoord gegaan met de voorgestelde schuldherschikking en de rechtbank heeft eveneens zijn fiat gegeven. De 55 medewerkers in de verschillende winkels behouden zo hun job.

Signaal

‘Hiermee geeft de rechtbank een positief signaal naar de onderneming, haar personeel en haar klanten, een signaal dat er wel degelijk een toekomst is voor Groep Heylen,’ reageert een tevreden Pieter Boudry. ‘Wij hebben de ambitie om Groep Heylen opnieuw op de kaart te zetten met een aantrekkelijk aanbod voor onze klanten. Wij zijn aan vernieuwing toe en gaan stap voor stap een eigentijdse dynamiek uitbouwen, zowel inzake producten, kwaliteit als dienstverlening. Wij gaan ook de 55 personeelsleden bij dat plan betrekken om zo van de vernieuwingsoperatie een succes te maken.’

Het verhaal van Meubelen Heylen begon meer dan vijftig jaar geleden toen Denis Heylen een bescheiden meubelwinkeltje begon in Peer. Als eerder vertegenwoordiger van meubelfabrikanten kende hij dat wereldje goed. Later groeide de pionier uit tot een grote naam in de meubelwereld. Jarenlang was Denis voorzitter van Navem, Meubihome en Fena.

Bron: Het Nieuwsblad

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn