U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Meneer Spiers gaat heen op gezegende leeftijd

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Op 5 mei, een paar weken vóór zijn 93ste verjaardag, is Adriën De Vos thuis in alle rust overleden. De man had corona opgelopen tijdens een ziekenhuisopname voor een gebroken heup. Hij laat zijn echtgenote Nelly Anckaert, met wie hij 63 jaar getrouwd was, achter samen met zonen Thierry, Pol en Frederic De Vos. Adriën heeft ook 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Spiers

Een kampeerwinkel in de jaren ‘70 tegenover de ‘Infocamping’  aan de Kortrijkstraat in Bevere, een Galerij van Perzische tapijten in de jaren ‘80 en ‘90 op de kleine Markt bewijzen zijn veelzijdige interesses. Adrien De Vos en zijn echtgenote hebben ook de bekende winkel Spiers uitgebaat, waar ze naast sport- en vrijetijdskledij ook bedden en matrassen verkochten. Intussen is die zaak in handen van zoon Thierry. Adriën De Vos was ook jarenlang bestuurslid van de Oudenaardse Middenstand, toen nog NCMV.  De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 14 mei om 11 uur in de Sint Walburgakerk.

Thierry De Vos van Spiers Slaapcomfort te Oudenaarde:

‘Mijn vader, Adrien De Vos, voor velen beter gekend als ‘meneer Spiers’ is vandaag op bijna 93-jarige leeftijd overleden. Als zoon van Arsene De Vos en Suzanne Spiers, was hij waarschijnlijk een van de oudste nog levende ‘echte’ Oudenaardisten. Geboren in Oudenaarde als zoon en kleinzoon van Oudenaardisten. Heel zijn leven gewoond in het centrum en samen met zijn vrouw, Nelly Anckaert , zijn winkel Spiers gehad in Oudenaarde. De laatste overlevende van zijn laatstejaarsklas van het college in Oudenaarde, die tot op het einde jaarlijks samenkwam. Voor sommigen maakten zijn dagelijkse wandelingen in het centrum reeds deel uit van het stadszicht. Een echte ‘Oudenaardist’ in hart en nieren: geboren, geleefd, gewoond, gewerkt en overleden in Oudenaarde. Tot een paar maand geleden kwam Steef Verwee nog bij hem langs om enkele Oudenaardse uitdrukkingen te noteren.) Het ga je goed, Pa!’
Thierry, Pol en Frederic De Vos

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn