U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Matrassen Rode Duivels staan te koop

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Het matrassenbedrijf LS Bedding, de leverancier van de Rode Duivels en de Red Flames, staat te koop. LS Bedding is vooral actief in de Benelux, maar de producten worden ook verkocht in Duitsland en in Frankrijk. De familie De Clerck heeft haar meerderheidsbelang in de etalage gezet, vernam De Tijd.

Matrasgate

Herinnert u zich ‘matrasgate’ in 2018 nog? Kort voor de Rode Duivels naar het WK vertrokken, werden 23 dubbele boxsprings, aangepast aan het lichaamsprofiel van elke Rode Duivel, naar Rusland verscheept. Op beelden van Sporza daarvan waren matraspakketten met namen van spelers te zien, wat bepaalde waarnemers deed concluderen wie wel en wie niet geselecteerd zou worden. Dat was een verkeerde conclusie en de hele affaire bleek een storm in een glas water.

Het bedrijf achter die matrassen en boxsprings is LS Bedding uit Maldegem, de leverancier van de nationale voetbalploeg. Maar de onderneming komt nu in het nieuws voor een andere reden. Dovesco, het investeringsfonds rond Anthony en Gregory De Clerck, zoekt een koper voor zijn meerderheidsbelang (55%) in het bedrijf. Het nam het fusie- en overnamehuis Kumulus in de arm om een koper te vinden. Het proces zit nog in een prille fase.

Dovesco kwam in 2016 aan boord bij LS Bedding. Het loste toen de investeerder QAT Investments af, die vier jaar in het kapitaal zat. Dovesco, de naam van het investeringsfonds van de familie De Clerck, is bij het grote publiek niet heel bekend, maar het heeft onder meer participaties in de bandencentrale Q Team, de groep boven Vivaldi’s Interim of nog het softwarebedrijf Lansweeper.

Drie merken

LS Bedding omvat drie merken, Ergosleep, Magnitude en Nox, en positioneert zich in het hogere segment van de markt. Ergosleep focust op ergonomisch slapen en past bedden aan het lichaamsprofiel van de klanten aan. Nox wordt verkocht in de betere meubelwinkels, terwijl Magnitude gaat voor luxueus design.

De groep is vooral actief in de Benelux, maar haar producten worden ook verkocht in Duitsland en in Frankrijk. Ze zou goed zijn voor een omzet van ongeveer 25 miljoen EUR en een brutobedrijfswinst (ebitda) van zo’n 4 miljoen EUR.

De oorsprong van LS Bedding gaat terug tot net na de Tweede Wereldoorlog. De familie Salens richtte het bedrijf toen op. Ze stond decennia aan het roer, maar familietelg Luc Salens had geen opvolgers en verkocht het bedrijf rond de eeuwwisseling aan het duo Peter De Meyer-Frank Verschuere. Peter De Meyer werkte toen al jaren voor LS Bedding, Frank Verschuere wilde een eigen bedrijf hebben na een internationale carrière elders.

Peter De Meyer en Frank Verschuere namen begin dit jaar afscheid als CEO’s van het bedrijf, ze bleven wel bestuurder en aandeelhouder. Het roer is voortaan in handen van Koen Maenhout en Tom De Baenst.

LS Bedding

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn