U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Maniera exposeert

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Brusselse galerie MANIERA zet haar traditie verder en presenteert opnieuw een tentoonstelling in een historisch architecturaal kader. Na tentoonstellingen in Henry Van de Velde’s Hôtel Wolfers, Juliaan Lampens’ Van Wassenhovehuis en Huib Hoste’s De Beirhuis, richt MANIERA zich nu op het Huis Roelants ontworpen door Willy Van Der Meeren. Het huis werd in 1962 gebouwd voor de schrijver Maurice Roelants en getuigt van Van Der Meerens ambitie om economisch te bouwen door gebruik te maken van geprefabriceerde elementen en ruwe materialen, en tegelijk het huis vorm te geven in overeenstemming met zijn onmiddellijke omgeving.

In het huis en de tuin van het Huis Roelants presenteert MANIERA nieuw werk van het New Yorkse architectenbureau MOS, dat in 2005 werd opgericht door Hilary Sample en Michael Meredith. Voor MANIERA ontwierp MOS meubilair en objecten die geïnspireerd zijn op de Shakers community, een erg gelovige gemeenschap in de Verenigde Staten, vooral actief in de 18e en 19e eeuw. Centraal in hun visie omtrent meubilair en ruimte stond het pragmatische, het functionele, en het eenvoudige. De Shakers maakten ‘Peg Furniture’, wat zoveel betekent als meubels met stokken of pinnen.

MOS creëert voor MANIERA met de Peg Collection een aantal stukken die dit gedachtegoed in het achterhoofd houden, maar toch nog een stapje verder gaan. De objecten zijn eenvoudig en rechttoe rechtaan, maar dienen soms meerdere functies. Modulaire en eenvoudige objecten – een opbergmand, krukjes, een sofa, een bank, een buitenkachel – met een twist.

De tentoonstelling is op 28, 29 en 30 mei te zien in het Huis Roelants van Willy Van der Meeren (Oude Brusselsestraat 15, 1750, Sint-Martens-Lennik) en nadien van 5 juni tot 18 september in MANIERA Gallery. Reserveren via hun website.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn