U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Makeover voor La Mamounia in Marrakech

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Nu de grenzen weer opengaan voor heel wat landen en ook Marokko de spreekwoordelijke deuren opent, kunnen gasten opnieuw genieten van tophotels zoals La Mamounia in Marrakech. Voor velen het mooiste hotel ter wereld maar ook één van de allerberoemdste, met haast mythische proporties. Het hotel is maanden dicht geweest voor een grondige renovatie maar opende op 16 oktober 2020 opnieuw de deuren. Dat was toch het plan, maar corona strooide roet in het eten. De heropening werd uitgesteld, maar kijk, nu al lopen de reservaties opnieuw binnen.

Onder leiding van directeur Pierre Jochem is het bekende designerduo Patrick Jouin en Sanjit Manku erin geslaagd om de gezellige ruimtes in het hele hotel een nieuwe uitstraling te geven. Zowat alle gemeenschappelijke ruimtes zijn aangepakt, van buiten en van binnen, met vooral aandacht voor de verschillende restaurants. In ‘Le Salon de Thé’ par Pierre Hermé kunnen gasten de hele dag door ontbijten. De bekende chef-patissier Pierre Hermé krijgt eveneens de artistieke leiding krijgen over Le Bar Italien, waar je topgerechten uit de Franse gastronomie kan degusteren. Daarnaast heeft La Mamounia de handen in elkaar geslagen met de paus van de fusionkeuken, de meest Amerikaanse chef van Frankrijk: Jean-Georges Vongerichten. Hij creëerde twee nieuwe restaurants: L’Asiatique, waar de keuken van Zuidoost-Azië centraal staat, en L’Italien, een elegante trattoria die de ambitie nastreeft om de beste pizza’s van heel Marrakech te serveren. De place to be voor zondagse brunches kreeg ook een makeover: Le Pavillon de la Piscine, nog mooier dan vroeger, wordt de nieuwe ontbijt- en lunchplek voor de hotelgasten.

Ook de ontspanningsruimtes werden niet vergeten. De beroemde Bar Churchill werd omgedoopt tot Le Churchill, een intieme plek met een twintigtal plaatsen waar onze gasten de huiskaviaar kunnen degusteren. Ook de prachtige cinemazaal met 21 plaatsen, vlak naast Le Churchill, die ook dienstdoet als presentatieruimte voor vergaderingen of productlanceringen, steekt in een nieuw jasje.

 

www.mamounia.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn