Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Maisons du Monde wil 40 à 50 winkels sluiten: gevolgen in België nog onduidelijk

De Franse meubel- en decoratieketen Maisons du Monde, die ook enkele winkels heeft in ons land, wil in zijn hele netwerk 40 à 50 verkooppunten sluiten of verhuizen. Het is nog niet duidelijk welke impact het transformatieplan zal hebben op de winkels in België. Maar het is sowieso uitgesloten dat de keten zich volledig zou terugtrekken uit een land, zo benadrukte het bedrijf dinsdag in een reactie aan Belga.

Maisons du Monde stelde dinsdag zijn transformatieplan ‘Inspire Everyday’ voor. Daarin is onder andere sprake van de sluiting of verhuizing van 40 à 50 verkooppunten in het hele netwerk van zowat 340 winkels. Voorts zou zo’n 30% van de winkels gefranchiseerd worden.

Volgens Maisons du Monde gaat het om een inschatting, en zijn er nog geen specifieke winkels betrokken bij de plannen. De groep heeft wel een 50-tal winkels geïdentificeerd waar de rendabiliteit omhoog moet. Dat kan bijvoorbeeld door de huur te heronderhandelen, personeel te laten afvloeien of te verhuizen naar een goedkopere locatie.

De keten maakte dinsdag bekend dat zijn nettowinst vorig jaar met driekwart is gedaald, tot 8,8 miljoen euro. De omzet daalde in 2023 met 9,3 procent tot 1,13 miljard euro. Volgens zijn website heeft Maisons du Monde een twintigtal winkels in België. Het heeft ook winkels in onder meer Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.

https://www.maisonsdumonde.com/BE/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn