U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Maisons du Monde geeft artikelen een Second Chance

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

‘Hun verhaal is nog maar net begonnen’

In lijn met haar duurzame inspanningen en ‘Good is beautiful’-engagement, zet Maisons du Monde opnieuw stappen richting een circulaire economie. Zo kan je sinds kort een ‘second chance’-artikel kopen en de milieu-impact van je aankoop verminderen.

Sommige decoratie-items en meubels die bedoeld zijn om lang mee te gaan, raken niet verkocht of worden teruggestuurd met kleine mankementjes. Denk aan een lichte vlek aan de achterkant van een zitbank, een fijne kras op de bodem van een nachtkastje of ook toonzaalmodellen uit de winkel.

Om ze een second chance te geven, kan je deze items voortaan aan sterk verlaagde prijzen (tot 50% korting) kopen bij Maisons du Monde.

Circulaire economie bij Maisons du Monde

Omdat producten het verdienen om lang mee te gaan en hergebruikt te worden, heeft Maisons du Monde sinds 2015 een reparatiecentrum voor het herstellen van beschadigde artikelen. Jaarlijks herstellen vakmensen gespecialiseerd in hout, textiel en leer, meer dan 25.000 producten. Die kunnen – in hun nieuwe staat – dan weer worden opgenomen in het klassieke verkoopcircuit.

‘Second Chance is een nieuwe stap richting van een duurzamere en meer circulaire levenscyclus. Het is een kans om onze klanten verantwoorde consumptieoplossingen te bieden aan lage prijzen. We kijken ernaar uit om onze klanten deze mooie en verantwoorde ‘second chance’-producten aan te reiken. Hun verhaal is nog maar net begonnen’, aldus Rémi-Pierre Lapprend, MVO-directeur bij Maisons du Monde.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn