U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Maison & Objet geen voltreffer

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Afgelopen weekend vond in Parijs de beurs Maison & Objet plaats. Niet iedereen had er even veel zin, zo mocht blijken uit de toch wel erg brede gangpaden en de verschillende open plekken. Bepaalde hallen waren slechts voor de helft gevuld wat aantoont dat veel standhouders na corona nog even de kat uit de boom kijken. Toch kwamen een pak bezoekers richting Villepinte, op zoek naar inspiratie en persoonlijk contact in een sector waar dat de voorbije maanden nauwelijks het geval was. Meubihome ging maandag, op de laatste dag van de beurs, kijken en trof er toch heel wat enthousiaste fabrikanten en bezoekers. Nog dit: qua tendensen blijft het meubel rondingen vertonen en evengoed snoepjestinten (roze) maar ook diepe warme winterkleuren (acajou, cognac). Riet en rotan spelen nog steeds mee, terwijl tapijten alle vormen vertonen. Wat volgt, is onze Tien om te Zien.

door Veerle WindelsBij Dôme Deco stonden enkele nieuwe sofa’s opgesteld, samen met kleinere fauteuils en poefs, maar er is ook werk gemaakt van een complete geurlijn. Dit onder het motto Relax & Unwind. Na maanden onderzoek kwam Dôme Deco tot een soy-based, natuurlijke formule voor de nieuwe geurenlijn. De drie geuren omarmen de belangrijkste kenmerken van de collecties en werden persoonlijk geselecteerd en gecombineerd door Dôme Deco’s team van experts. Alle geuren werden gecreëerd in Grasse, de historische stad van de parfumerie.Primeur! want voor het eerst trok waren de Home Stories van Passe Partout en Haans op Maison & Objet te zien. Uiteraard met de complete filosofie eigen aan Dirk Steenbeke: een mooie ingerichte stand (zie ook op de Woonindustrie), toffe muziek, een relaxte sfeer waarin klanten op hun gemak de nieuwigheden kunnen bekijken en tegelijk over de business van de gedachten kunnen wisselen. Dirk werd de eerste dag van de beurs wel overrompeld door het aantal “stylisten” (zijn benaming) die informatie wilden over de verschillende labels maar hij sprak wel van ‘een deur op de wereld die is opengegaan’. Als alle bestelbonnen bevestigd worden, ligt Passe Partout straks in Guadeloupe, Spanje, Mexico, etcetera. De bedoeling is dat Home Stories hier de komende jaren present geeft.Een enthousiaste Sven Algoet stond ons te woord op de stand van Belgium is Design, waar tal van jonge designers gegroepeerd stonden. Luminello is intussen tien jaar op de markt en springt eruit omdat het gaat om handgemaakte verlichting. De getoonde collectie was vervaardigd in messing. Opvallend is de wendbaarheid van veel ontwerpen. Sven heeft er een hele loopbaan op zitten in de verlichtingssector en legt zich nu toe op handcrafted lighting.

www.luminello.beTom Dixon is geen onbekende in de wereld van het topdesign, Vitra evenmin. Als die twee de handen mekaar slaan, dan krijg je vonken. Maar ook dit badkamer design dat eruit springt met zijn ronde vormen en uitgesproken poppy karakter. Vitra stond enkel en alleen met dit ontwerp op Maison & Objet, wat ook wel wat wil zeggen.

www.vitra.comHet is niet de eerste keer dat Frédéric Haven, de man achter Havani, ons zijn ovaalvormige tafel toont, maar dit keer staat ze helemaal op punt. Er is heel hard gewerkt op het onderstel, dat steeds verstevigd is en nu garant staat voor een grote overspanning, zonder afbreuk te doen aan de look. Het is niet de eerste keer dat Frédéric op Maison & Objet aanwezig is, maar de vorige tafelversie van Papillon was eigenlijk nog niet klaar voor de markt. Nu dus wel.

Thuis werken: het is iets wat zowat iedereen de afgelopen maanden heeft leren kennen. Beaktor, een Spaanse start up, heeft zich het voorbije jaar op de markt van thuiskantoren gestort en had hier een stand met een ingenieus systeem dat aan de muur kan bevestigd worden. Het home office kan ‘s ochtends geopend worden en is voorzien van alle functies. ‘s Avonds doe je het luik gewoon dicht en je kan er zelfs magnetische bekleding opplakken, zodat het ‘ding’ past in de rest van je woonst. Het bedrijf wil online en via winkels een plek op de markt veroveren.

www.beaktor.comPrachtige plaids, zachte materialen, designed in Belgium, maar vervaardigd in Colombia… het is het verhaal van Ana Maria Gomez, een Columbiaanse die aan La Cambre in Brussel studeerde en op zoek ging naar een mooi project waarbij ze haar twee werelden kon verenigen. Het werd Amgs, een textielexperiment dat vooral focust op prachtige plaids, gemaakt door plaatselijke vakmannen in haar geboortestreek.Typische terrasstoeltjes aan de grote Parijse cafés… we kennen ze allemaal (ook omdat ze echt wel gemaakt zijn voor slanke mensen, maar dat is een ander verhaal). De collectie van Maison Drucker wordt al vervaardigd in rotan sinds 1885 in het Franse Gilocourt, maar telkens weer worden we verrast door de vele nieuwe combinaties en kleuren. Je ziet de stoeltjes ook opduiken in van die typische Mexicaanse stijl hacienda’s. Misschien straks ook bij ons, op kleine terrasjes?

www.maisonlouisdrucker.comTijdens corona begon Stan Verstraete uit Gent een leuk experiment. Wat als je kleurrijke kaarsen boven elkaar stapelt. Zijn project Candl Stacks kende meteen succes bij de designpers en haalde de etalages van een pak museumwinkels. Met zijn Stan Editions gaat Stan nu een stap verder, door een samenwerking met de in Antwerpen gebaseerde Spaanse kunstenaar Philip Aguirre y Otegui, die voor Stan Editions een vaas maakte.

www.staneditions.beOok spraakmakende designers worden getoond op Maison & Objet: Kodai Iwamoto is een Japanner die eerder al door Wallpaper* getipt werd als one to watch. Zijn Pari Pari tafel is een jaar oud, maar heeft niks aan kracht ingeboet. Prachtige kleurschakeringen.

www.kohdaiiwamoto.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn