U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Lichtspel bij Coup-de-foudre

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Coup-de-Foudre is het dada van Goedel Vermandere en Jan Arickx. Een verhaal dat ooit begon met ontworteling en dat in plotwendingen van tijdelijke evenwichten via onrust naar eenheid heeft geleid. Gaandeweg zijn ze in de grond verstrengeld geraakt, ergens tussen leven en werk, tussen techniek en gevoel, tussen zaakvoerder en artiest, tussen atelier en klant, tussen weten en zoeken. Wie hen zoekt, kan hen vinden, ergens tussen deze contrasten.

Onder het label ‘coup-de-foudre’ ontwerpen en vervaardigt het duo unieke lichtobjecten. Het combineren van een fascinatie voor kunst en ambacht met porselein als basisgrondstof. Alles draait om creatie van fragiele en onvoorspelbare objecten die een bepaalde finesse vereisen die niet in handleidingen is uit te leggen. Een voortdurende zoektocht naar het toevoegen van structuur op een subtiele, ongedefinieerde, niet afgebakende manier en puur in de zin van eenvoud. Porselein is een levend materiaal dat tijdens het proces deel uitmaakt van het eindresultaat, het toeval heeft bestaansrecht en weerspiegelt de schoonheid van de natuurlijke imperfectie. Het zoeken naar tinten van licht, warmte, schoonheid, functionalisme en duurzaamheid resulteert in een lichtsculptuur die deelneemt aan de architectuur van zijn omgeving.

www.coup-de-foudre.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn